Több irányból támadják az Apple-t

Szerző: digibiz Forrás: The Wall Street Journal, Reuters

Címkék: Apple | Adobe Systems | Google | HTC

2010.
06.15.
13:07

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) vizsgálatot indított az Apple ellen annak érdekében, hogy kiderítse: a cég mennyiben sért érdekeket a versenypiacon a mobil szoftverfejlesztési eljárásaival.

Az FTC mellett az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma is felülvizsgálatot fontolgat; ellenőrizni akarják az Apple üzleti gyakorlatát. Az Adobe Systems (ADBE) már részese volt egy nyilvános vitának, amikor a cég vezetője, Steve Jobs nyílt levélben támadta az Adobe Flash video technológiát, és megtiltotta, hogy eszközein az  fusson. Ezen a héten a Google Inc. (GOOG) is panaszt emelt az Apple  ellen, a fejlesztéseikre vonatkozó új szabályok miatt, melyek megakadályozzák a Google és más riválisok számára, hogy hirdetést adjanak el az Apple iPhone és iPad alkalmazásain belül - írja a The Wall Street Journal.

AFP foto


Tajvan is támad

Az Apple márciusban perelte be a HTC-t, a tajvani cég májusban visszaperelt, most pedig a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságtól várják az ítéletet. Steve Jobs márciusban azzal fordult a szövetségi versenyhivatalhoz (US International Trade Comission), hogy a HTC mintegy húsz szabadalmaztatott megoldást tulajdonított el az Apple-től. Májusban érkezett a tajvaniak válasza: öt szabadalom megsértésével vádolták meg Jobs cégét. Viszont ellentétben az almásokkal, a HTC nem közvetlenül bíróságra vitte az ügyet, hanem a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsághoz (International Trade Commission - ITC), amelynél egyben kérvényezték az iPhone, az iPod, és az iPad Egyesült Államokbeli importjának és forgalmazásának leállítását.

Természetesen ettől még nem állt meg az élet az Apple-nél: megújította a Mac Mini számítógépét kívül-belül, ezáltal kisebb, és erősebb lett az eddigieknél. Emellett a fejlesztők már azon dolgoznak, hogy az iPhone egy új alkalmazással bővüljön: érintésre beazonosítaná a tulajdonosának szívritmusát, ezzel megelőzve, hogy idegenek hozzáférjenek a telefonon tárolt adatokhoz. Úgy tűnik - minden támadás ellenére - az Apple vezetésének, esze ágában sincsen visszavonulót fújni.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kémek a sasfészekben

Mindenkinek lehet olyan ismerőse, aki bár aktív internethasználó, mégis nagy ívben elkerüli a közösségi oldalakat. Hogy miért? Egy részük állítólag azért, mert "hivatalból" tilos megjelennie a webes nyilvánosság előtt. Persze azokról is csak sejtéseink lehetnek, akik szolgálatot teljesítenek, amikor éppen lájkolnak.

Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés