Több irányból támadják az Apple-t

Szerző: digibiz Forrás: The Wall Street Journal, Reuters

Címkék: Apple | Adobe Systems | Google | HTC

2010.
06.15.
13:07

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) vizsgálatot indított az Apple ellen annak érdekében, hogy kiderítse: a cég mennyiben sért érdekeket a versenypiacon a mobil szoftverfejlesztési eljárásaival.

Az FTC mellett az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma is felülvizsgálatot fontolgat; ellenőrizni akarják az Apple üzleti gyakorlatát. Az Adobe Systems (ADBE) már részese volt egy nyilvános vitának, amikor a cég vezetője, Steve Jobs nyílt levélben támadta az Adobe Flash video technológiát, és megtiltotta, hogy eszközein az  fusson. Ezen a héten a Google Inc. (GOOG) is panaszt emelt az Apple  ellen, a fejlesztéseikre vonatkozó új szabályok miatt, melyek megakadályozzák a Google és más riválisok számára, hogy hirdetést adjanak el az Apple iPhone és iPad alkalmazásain belül - írja a The Wall Street Journal.

AFP foto


Tajvan is támad

Az Apple márciusban perelte be a HTC-t, a tajvani cég májusban visszaperelt, most pedig a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságtól várják az ítéletet. Steve Jobs márciusban azzal fordult a szövetségi versenyhivatalhoz (US International Trade Comission), hogy a HTC mintegy húsz szabadalmaztatott megoldást tulajdonított el az Apple-től. Májusban érkezett a tajvaniak válasza: öt szabadalom megsértésével vádolták meg Jobs cégét. Viszont ellentétben az almásokkal, a HTC nem közvetlenül bíróságra vitte az ügyet, hanem a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsághoz (International Trade Commission - ITC), amelynél egyben kérvényezték az iPhone, az iPod, és az iPad Egyesült Államokbeli importjának és forgalmazásának leállítását.

Természetesen ettől még nem állt meg az élet az Apple-nél: megújította a Mac Mini számítógépét kívül-belül, ezáltal kisebb, és erősebb lett az eddigieknél. Emellett a fejlesztők már azon dolgoznak, hogy az iPhone egy új alkalmazással bővüljön: érintésre beazonosítaná a tulajdonosának szívritmusát, ezzel megelőzve, hogy idegenek hozzáférjenek a telefonon tárolt adatokhoz. Úgy tűnik - minden támadás ellenére - az Apple vezetésének, esze ágában sincsen visszavonulót fújni.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés