Feltörték a Facebookot

Szerző: digibiz Forrás: FinancialTimes.com

Címkék: Facebook

2011.
01.28.
13:27

3 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook az eddiginél biztonságosabb belépést ígér a felhasználóknak, miután hekkerek megtámadták a közösségi oldal alapítójának, Mark Zuckerbergnek és a francia miniszterelnöknek, Nicolas Sarkozynek oldalát.

Ehét szerdától a felhasználók áttérhetnek egy másik biztonsági kapcsolatra, ahol a teljes kapcsolatunk HTTPS protokollon keresztül megy, ami az online bankolás és az e-kereskedelmi oldalak belépésének biztonságának érdekében használatos - írja a FinancialTimes.

Tavaly komoly veszélybe került a Facebook biztonsága, amikor egy program segítségével bárki beléphetett mások profiljába a nyílt Wifi hálózaton keresztül.

Most pedig először a francia elnök Nicolas Sarkozy oldalát törték fel, egy hamis üzenetet hagyva arról, hogy az államfő nem fog indulni a 2012-es elnökválasztáson. Majd magyar idő szerint kedd éjjel Mark Zuckerberg saját, hivatalos rajongói oldalán jelent meg egy bejegyzés, amelyet nem a fiók tulajdonosa írt. Ebben felhívták a figyelmet arra, hogy hekkelés történt, majd a Facebook pénzügyi irányát bírálják.

Ezekre reagálva mutatta be a Facebook a https kapcsolódás nyújtotta biztonságot, amit a Fiókbeállítások menüpontból lehet majd elérni. Arra azonban számítani kell, hogy lassabb lesz tőle a kapcsolat, és egyelőre a külső alkalmazások nagy része sem fog tudni együttműködni a titkos fiókkal.

    
3 hozzászólás 

2012.
01.27.
21:39

Barbi
Ne hogy már hekkerelés történjen!!!!!! :((((

3

2011.
02.04.
16:01

digibiz.hu
Kedves Attila!
Tény, hogy néha nem tudunk ellenállni egy-egy vad címnek, és irigykedve olvassuk mások hasonló próbálkozásait. Ennek eredetileg az "Atyaég, vége a Facebooknak" illetve a "Menekülj a Facebookról azonnal!" címet szerettem volna adni, de felmerült a "Tényleg meghalt a Facebook alapító?" illetve a "Vigyázz! Veszélyes vírus a Facebook-on!" is. De lebeszéltek a kollégák. Viccen kívül, ebben az esetben a nemzetközi sajtóban is angolul a "hacked", franciául és "piraté" szavak kerültek elő. A FB hivatalosan azt kommunikálta, hogy "bug". Ehhez képest szerintem azért nem durva a cím. Légyszíves küldd el nekünk a forrást, ami a jelszavas felelőtlenségre utal, elkerülte a figyelmünket, köszönjük a jelzést! Jó hétvégét, a Szerk.

2

2011.
02.02.
10:13

Attila
Itt nem a Facebookot törték fel, hanem a felhasználó volt felelőtlen a jelszavával.
Ejnye Digibiz, egy bulváros címért mindent?

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés