Feltörték a Facebookot

Szerző: digibiz Forrás: FinancialTimes.com

Címkék: Facebook

2011.
01.28.
13:27

3 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook az eddiginél biztonságosabb belépést ígér a felhasználóknak, miután hekkerek megtámadták a közösségi oldal alapítójának, Mark Zuckerbergnek és a francia miniszterelnöknek, Nicolas Sarkozynek oldalát.

Ehét szerdától a felhasználók áttérhetnek egy másik biztonsági kapcsolatra, ahol a teljes kapcsolatunk HTTPS protokollon keresztül megy, ami az online bankolás és az e-kereskedelmi oldalak belépésének biztonságának érdekében használatos - írja a FinancialTimes.

Tavaly komoly veszélybe került a Facebook biztonsága, amikor egy program segítségével bárki beléphetett mások profiljába a nyílt Wifi hálózaton keresztül.

Most pedig először a francia elnök Nicolas Sarkozy oldalát törték fel, egy hamis üzenetet hagyva arról, hogy az államfő nem fog indulni a 2012-es elnökválasztáson. Majd magyar idő szerint kedd éjjel Mark Zuckerberg saját, hivatalos rajongói oldalán jelent meg egy bejegyzés, amelyet nem a fiók tulajdonosa írt. Ebben felhívták a figyelmet arra, hogy hekkelés történt, majd a Facebook pénzügyi irányát bírálják.

Ezekre reagálva mutatta be a Facebook a https kapcsolódás nyújtotta biztonságot, amit a Fiókbeállítások menüpontból lehet majd elérni. Arra azonban számítani kell, hogy lassabb lesz tőle a kapcsolat, és egyelőre a külső alkalmazások nagy része sem fog tudni együttműködni a titkos fiókkal.

    
3 hozzászólás 

2012.
01.27.
21:39

Barbi
Ne hogy már hekkerelés történjen!!!!!! :((((

3

2011.
02.04.
16:01

digibiz.hu
Kedves Attila!
Tény, hogy néha nem tudunk ellenállni egy-egy vad címnek, és irigykedve olvassuk mások hasonló próbálkozásait. Ennek eredetileg az "Atyaég, vége a Facebooknak" illetve a "Menekülj a Facebookról azonnal!" címet szerettem volna adni, de felmerült a "Tényleg meghalt a Facebook alapító?" illetve a "Vigyázz! Veszélyes vírus a Facebook-on!" is. De lebeszéltek a kollégák. Viccen kívül, ebben az esetben a nemzetközi sajtóban is angolul a "hacked", franciául és "piraté" szavak kerültek elő. A FB hivatalosan azt kommunikálta, hogy "bug". Ehhez képest szerintem azért nem durva a cím. Légyszíves küldd el nekünk a forrást, ami a jelszavas felelőtlenségre utal, elkerülte a figyelmünket, köszönjük a jelzést! Jó hétvégét, a Szerk.

2

2011.
02.02.
10:13

Attila
Itt nem a Facebookot törték fel, hanem a felhasználó volt felelőtlen a jelszavával.
Ejnye Digibiz, egy bulváros címért mindent?

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú a Jujj.hu eladásáról

A hazai online videózásnak és a netes közösségeknek bőven van hová fejlődnie. Az ezekben rejlő lehetőségekről, a nagy bevásárlásokról és portfólióbővítésről beszélgettünk Holman Endrével, a juj.hu-t és Cotcot.hu-t nemrég megvásárló Generál Média ügyvezetőjével. Olvassa el a teljes cikket!

Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés