Félmilliárdért eladó a Sun Microsystems?

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / Digibiz.hu

Címkék: Facebook | tőke | befektetés

2011.
01.03.
10:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook 500 millió dollár friss tőkéhez jutott a Goldman Sachs és a Digital Sky Tecnologies által, így 50 milliárd dollárra emelkedett az értéke. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mihez kezd majd a közösségi oldal a pénzzel, de egyes források szerint fejlesztésre fogja használni.

A Facebook 500 millió dolláros friss tőkéhez jutott, ebből 450 milliót a Goldman Sachs pénzintézettől kapott, míg 50 millió dollárt a Digital Sky Technologies-től. A DST egyébként december végén a Grouponba is befektetett, aminek az értéke így 6,4 milliárd és 7,8 milliárd dollár közé került - írja a Mashable.com.  

A közösségi oldal eddig öt kör alatt 800 millió dollárnyi befektetéshez jutott, ezzel a mostani fordulóval pedig 1,3 milliárd dollárra emeli ezt az összeget. A The New York Times szerint az üzlettel 50 milliárd dollárra emelkedik a Facebook értéke. Szeptemberben még csak 23 milliárd és 33 milliárd dollár között mozgott az értéke, míg novemberre már 41 milliárdot ért.  

Az üzlet részeként a Goldman Sachs segíteni fog a Facebooknak, hogy további 1,5 milliárd dollárhoz jussanak, azáltal, hogy összegyűjtik a jövőbeni befektetőket. A cég egyébként először fektetett be pénzt a közösségi oldalba, azonban a DST korábban már 200 millió dollárral hozzájárult.

Szakértők még nem tudják, hogy mihez fog kezdeni a Facebook a pénzzel, így csak találgatnak. Egyes vélemények szerint első körben kifizetnek néhány befektetőt és alkalmazottat. Meg nem nevezett forrás szerint ezután a cég megvásárolja majd a Sun Microsystems informatikai termékeket gyártó cég helyét, ami 1993 óta Magyarországon is jelen van. A hazai irodában 60 munkatársuk dolgozik, és míg az elmúlt pénzügyi évben az anyacég stagnált, addig a hazai leányvállalat bevétele nőtt.

Más vélemények szerint a Facebook kénytelen lesz több alkalmazottat foglalkoztatni a jövőben, mert jelenleg csupán 1500 - 2000 dolgozója van, ami elég csekély egy céghez, ami pár napja Amerikában megelőzte a Google-t látogatottságban. Összehasonlítás végett a eBay-nek több, mint 15 ezer alkalmazottja van.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés