Felemelkedhet még a mélyrepülésbe kezdett Facebook?

Szerző: digibiz Forrás: Redorbit

Címkék: Facebook | tőzsde

2012.
05.30.
15:59

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook részvényei közel tíz százalékot zuhantak kedden, és 29 dollár alatt zártak, ami 24 százalékos csökkenést jelent a május 18-i debütáláshoz képest. Az okokról egyelőre sok vita folyik, ám van olyan cég, amely még bízik az emelkedésben.

A Facebook tőzsdére lépése az egyik legjobban várt esemény volt a technológiai  cégek történelmében, ám úgy tűnik, a legnagyobb bukás lett belőle.

A Global Capital egyik szakértője szerint az eredmény a rossz sajtó és a negatív eladási opciók kombinációjának hatására alakult ki. A Wedbush Securities azt emelte ki, hogy a technika is hozzájárul mindehhez, hiszen a Nasdaq műszaki hibákkal küzdött a kibocsátás napján, és a csalódott befektetők azóta jónéhány pert indítottak el az üggyel kapcsolatban. Többek között felülvizsgálják, hogy félrevezették-e a befektetőket.

Ugyanakkor azt is megjegyezte a vállalat, hogy az IPO részvények száma egyszerűen túl sok volt a kereslethez képest, és leszorította az árat. Mások szerint az árcsökkenés annak a jele, hogy nem biztosak abban a befektetők, valóban megéri-e a Facebook az árát, vagy túlértékelésről történt.

Ennek ellenére a Wedbush elemzője hosszú távon növekedést vár, és arra számít, hogy végül elérik a részvények a 44 dolláros értéket. Mindezt a Facebook és annak hirdetési bevételének növekedésével indokolják.

A Facebook sikertelensége természetesen a piac más szereplőire is hatással volt, az orosz Vkontake például bejelentette, hogy késlelteti tőzsdére lépését.

Ezzel szemben a hír, miszerint a Facebook felvásárolja az Operát, szárnyakat adott a norvég böngésző részvényeinek, amely több mint 22 százalékkal emelkedett kedden.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés