Felemelkedhet még a mélyrepülésbe kezdett Facebook?

Szerző: digibiz Forrás: Redorbit

Címkék: Facebook | tőzsde

2012.
05.30.
15:59

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook részvényei közel tíz százalékot zuhantak kedden, és 29 dollár alatt zártak, ami 24 százalékos csökkenést jelent a május 18-i debütáláshoz képest. Az okokról egyelőre sok vita folyik, ám van olyan cég, amely még bízik az emelkedésben.

A Facebook tőzsdére lépése az egyik legjobban várt esemény volt a technológiai  cégek történelmében, ám úgy tűnik, a legnagyobb bukás lett belőle.

A Global Capital egyik szakértője szerint az eredmény a rossz sajtó és a negatív eladási opciók kombinációjának hatására alakult ki. A Wedbush Securities azt emelte ki, hogy a technika is hozzájárul mindehhez, hiszen a Nasdaq műszaki hibákkal küzdött a kibocsátás napján, és a csalódott befektetők azóta jónéhány pert indítottak el az üggyel kapcsolatban. Többek között felülvizsgálják, hogy félrevezették-e a befektetőket.

Ugyanakkor azt is megjegyezte a vállalat, hogy az IPO részvények száma egyszerűen túl sok volt a kereslethez képest, és leszorította az árat. Mások szerint az árcsökkenés annak a jele, hogy nem biztosak abban a befektetők, valóban megéri-e a Facebook az árát, vagy túlértékelésről történt.

Ennek ellenére a Wedbush elemzője hosszú távon növekedést vár, és arra számít, hogy végül elérik a részvények a 44 dolláros értéket. Mindezt a Facebook és annak hirdetési bevételének növekedésével indokolják.

A Facebook sikertelensége természetesen a piac más szereplőire is hatással volt, az orosz Vkontake például bejelentette, hogy késlelteti tőzsdére lépését.

Ezzel szemben a hír, miszerint a Facebook felvásárolja az Operát, szárnyakat adott a norvég böngésző részvényeinek, amely több mint 22 százalékkal emelkedett kedden.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú a Jujj.hu eladásáról

A hazai online videózásnak és a netes közösségeknek bőven van hová fejlődnie. Az ezekben rejlő lehetőségekről, a nagy bevásárlásokról és portfólióbővítésről beszélgettünk Holman Endrével, a juj.hu-t és Cotcot.hu-t nemrég megvásárló Generál Média ügyvezetőjével. Olvassa el a teljes cikket!

Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés