Felemás félév az új Google vezér mögött

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Google

2011.
08.31.
11:44

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Amikor idén Larry Page átvette a Google vezérigazgatói posztját, azt ígérte meggyorsítja majd a kereső óriás döntéshozatali folyamatait. Sok kihívással kellett szembenéznie, hiszen nem volt nyugalom az utóbbi időben a Google körül.

Egyrészt idén átfogó vizsgálatot indítottak az amerikai hatóságok a Google hirdetési folyamataival szemben, valamint trösztellenes ellenőrzések is voltak a cégnél. Emellett pedig a Motorola Mobility felvásárlását is irányítania kellett. Április óta azonban a cég részvényei 9,1 százalékkal estek vissza. Múlt héten a szövetségi ügyészek azt állapították meg, hogy Page-nek tudomása volt arról, amikor 2003 és 2009 között illegális gyógyszertárak hirdettek a Google-ön keresztül, ezt a kereső óriásnál nem kommentálták. Viszont a Google ezután 500 millió dollárt fizetett, hogy elkerüljék a további bűnügyi vádakat.

Más negatív dolgok is történtek mióta Page a vezető. A Google-nek sok lemezkiadóval nem sikerült megegyeznie, hogy tartalmat adjanak új zenei szolgáltatásukhoz, valamint kínai hackerek feltörtek rengeteg Gmail fiókot és ellopták a felhasználók adatait, és a Nortel szabadalmak aukcióját sem sikerült megnyerniük. Ez vezethette egyébként a Google-t a Motorola felvásárlásához.
Kollégái szerint azonban Larry Page jól kezelte ezeket az eseteket, és végig kézben tartotta a vezetést. Természetesen voltak pozitívumok is, hiszen például a vállalat átszervezését a dolgozók nagyon jól fogadták. Megvették az ITA Software-t amelynek segítségével egy utazási keresőt tudnak kiépíteni. Továbbá a Google Plus is nagyszerűen indult el és a Gmail-ben vagy a keresőmotorban történt változtatások is sikeresekn voltak. 

A befektetőknek és a részvényeseknek eleinte azzal volt problémájuk, hogy Page nem beszél eleget a Google üzleti stratégiájáról, júliusban azonban változtatott ezen, és kellő tájékoztatást nyújtott, amivel elégedettek voltak, hamar megtanulta, hogyan kell kommunikálni a befektetőkkel. És nem csak velük, hiszen a vezetőség úgy látja nagyon jól kommunikál a dolgozókkal is. Bár volt pár sikeretelen próbálkozása idén a cégnek, úgy tűnik jó döntés volt Page pozíciója, a szakértők és a befektetők pedig azt várják mi lesz a következő lépése, amivel új irányba terelheti a Google működését. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Berobban az SMO

Az Amerikai Marketing Szövetség kutatása alapján a tengerentúli nagyvállalatok jövőre már jelentősen növelik éves marketing-költségvetéseiket. A következő öt évben, a teljes évi büdzsék 17,7 százalékéig dagadhat a közösségi médiára fordított összegek aránya.

2011 az SMO éve lesz 2011 az SMO éve lesz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés