Felemás félév az új Google vezér mögött

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Google

2011.
08.31.
11:44

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Amikor idén Larry Page átvette a Google vezérigazgatói posztját, azt ígérte meggyorsítja majd a kereső óriás döntéshozatali folyamatait. Sok kihívással kellett szembenéznie, hiszen nem volt nyugalom az utóbbi időben a Google körül.

Egyrészt idén átfogó vizsgálatot indítottak az amerikai hatóságok a Google hirdetési folyamataival szemben, valamint trösztellenes ellenőrzések is voltak a cégnél. Emellett pedig a Motorola Mobility felvásárlását is irányítania kellett. Április óta azonban a cég részvényei 9,1 százalékkal estek vissza. Múlt héten a szövetségi ügyészek azt állapították meg, hogy Page-nek tudomása volt arról, amikor 2003 és 2009 között illegális gyógyszertárak hirdettek a Google-ön keresztül, ezt a kereső óriásnál nem kommentálták. Viszont a Google ezután 500 millió dollárt fizetett, hogy elkerüljék a további bűnügyi vádakat.

Más negatív dolgok is történtek mióta Page a vezető. A Google-nek sok lemezkiadóval nem sikerült megegyeznie, hogy tartalmat adjanak új zenei szolgáltatásukhoz, valamint kínai hackerek feltörtek rengeteg Gmail fiókot és ellopták a felhasználók adatait, és a Nortel szabadalmak aukcióját sem sikerült megnyerniük. Ez vezethette egyébként a Google-t a Motorola felvásárlásához.
Kollégái szerint azonban Larry Page jól kezelte ezeket az eseteket, és végig kézben tartotta a vezetést. Természetesen voltak pozitívumok is, hiszen például a vállalat átszervezését a dolgozók nagyon jól fogadták. Megvették az ITA Software-t amelynek segítségével egy utazási keresőt tudnak kiépíteni. Továbbá a Google Plus is nagyszerűen indult el és a Gmail-ben vagy a keresőmotorban történt változtatások is sikeresekn voltak. 

A befektetőknek és a részvényeseknek eleinte azzal volt problémájuk, hogy Page nem beszél eleget a Google üzleti stratégiájáról, júliusban azonban változtatott ezen, és kellő tájékoztatást nyújtott, amivel elégedettek voltak, hamar megtanulta, hogyan kell kommunikálni a befektetőkkel. És nem csak velük, hiszen a vezetőség úgy látja nagyon jól kommunikál a dolgozókkal is. Bár volt pár sikeretelen próbálkozása idén a cégnek, úgy tűnik jó döntés volt Page pozíciója, a szakértők és a befektetők pedig azt várják mi lesz a következő lépése, amivel új irányba terelheti a Google működését. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés