Feladta a Google

Szerző: digibiz Forrás: The New York Times

Címkék: Google

2011.
09.14.
10:44

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google nem küzd tovább az európai adatvédelmi hatósággal. Kedden bejelentették, hogy a Wi-Fi router tulajdonosoknak lehetőséget adnak arra, hogy eltávolítsák a eszközeik adatait az adatbázisból, amellyel a Google beazonosítja a mobiltelefon használókat.

A változás kevesebb mint négy hónappal azután történt, hogy az európai szabályozók figyelmeztették a Google-t arra, hogy a Wi-Fi router által küldött adatok illetéktelen felhasználása sérti az európai törvényeket.  A vállalat - többed magával - navigációs jeladóként használja a Wi-Fi adók általküldött jeleket, amely így segít meghatározni a mobiltelefon használók tartózkodási helyét.

A Google engedményt Európán kivül is hatással lesz, mert azt tervezik, hogy máshol megadják a leiratkozási lehetőséget, többek között az Egyesült Államokban is. 

Peter Fleisvher, a Google globális adatvédelmi tanácsadója blogbejegyzésében azt állítja, hogy a Wi-Fi jelekkel sosem azonosítottak embereket.

A Google által kifejlesztett Android mobil operációs rendszer már a készülékek 48%-án fut, a Canalys piackutató cég felmérése szerint. A kereső óriás a múlt héten jelentette be, hogy 12,5 milliárd dollárért megvásárolná a Motorola mobiltelefon részlegét.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú a Jujj.hu eladásáról

A hazai online videózásnak és a netes közösségeknek bőven van hová fejlődnie. Az ezekben rejlő lehetőségekről, a nagy bevásárlásokról és portfólióbővítésről beszélgettünk Holman Endrével, a juj.hu-t és Cotcot.hu-t nemrég megvásárló Generál Média ügyvezetőjével. Olvassa el a teljes cikket!

Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés