Feladta a Google

Szerző: digibiz Forrás: The New York Times

Címkék: Google

2011.
09.14.
10:44

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google nem küzd tovább az európai adatvédelmi hatósággal. Kedden bejelentették, hogy a Wi-Fi router tulajdonosoknak lehetőséget adnak arra, hogy eltávolítsák a eszközeik adatait az adatbázisból, amellyel a Google beazonosítja a mobiltelefon használókat.

A változás kevesebb mint négy hónappal azután történt, hogy az európai szabályozók figyelmeztették a Google-t arra, hogy a Wi-Fi router által küldött adatok illetéktelen felhasználása sérti az európai törvényeket.  A vállalat - többed magával - navigációs jeladóként használja a Wi-Fi adók általküldött jeleket, amely így segít meghatározni a mobiltelefon használók tartózkodási helyét.

A Google engedményt Európán kivül is hatással lesz, mert azt tervezik, hogy máshol megadják a leiratkozási lehetőséget, többek között az Egyesült Államokban is. 

Peter Fleisvher, a Google globális adatvédelmi tanácsadója blogbejegyzésében azt állítja, hogy a Wi-Fi jelekkel sosem azonosítottak embereket.

A Google által kifejlesztett Android mobil operációs rendszer már a készülékek 48%-án fut, a Canalys piackutató cég felmérése szerint. A kereső óriás a múlt héten jelentette be, hogy 12,5 milliárd dollárért megvásárolná a Motorola mobiltelefon részlegét.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés