Feladta a Google

Szerző: digibiz Forrás: The New York Times

Címkék: Google

2011.
09.14.
10:44

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google nem küzd tovább az európai adatvédelmi hatósággal. Kedden bejelentették, hogy a Wi-Fi router tulajdonosoknak lehetőséget adnak arra, hogy eltávolítsák a eszközeik adatait az adatbázisból, amellyel a Google beazonosítja a mobiltelefon használókat.

A változás kevesebb mint négy hónappal azután történt, hogy az európai szabályozók figyelmeztették a Google-t arra, hogy a Wi-Fi router által küldött adatok illetéktelen felhasználása sérti az európai törvényeket.  A vállalat - többed magával - navigációs jeladóként használja a Wi-Fi adók általküldött jeleket, amely így segít meghatározni a mobiltelefon használók tartózkodási helyét.

A Google engedményt Európán kivül is hatással lesz, mert azt tervezik, hogy máshol megadják a leiratkozási lehetőséget, többek között az Egyesült Államokban is. 

Peter Fleisvher, a Google globális adatvédelmi tanácsadója blogbejegyzésében azt állítja, hogy a Wi-Fi jelekkel sosem azonosítottak embereket.

A Google által kifejlesztett Android mobil operációs rendszer már a készülékek 48%-án fut, a Canalys piackutató cég felmérése szerint. A kereső óriás a múlt héten jelentette be, hogy 12,5 milliárd dollárért megvásárolná a Motorola mobiltelefon részlegét.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés