A nap IT hírei

Szerző: digibiz

Címkék: Xbox | UPC | Apple | MovieReshape | spam

2010.
10.12.
16:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Xbox Live online rendszere hamarosan már Magyarországon is elérhető lesz, mindeközben fejlődik a videofelvételek utómunkája. Nem csak jó hírek érkeztek ma. Kiderült, hogy a magyarok küldik szét a legtöbb spamet, a Meizunak pedig le kellett állítania egyik telefonja gyártását, mert túlságosan hasonlít az iPhone-ra, de a UPC sem tudta elkerülni a bíróságot.

Hamarosan indul a magyar Xbox Live

Öt év kellett hozzá a Microsoftnak, de végül a meglehetősen hosszú huzavona után november 10-től Magyarországon is elérhetővé válik az Xbox konzolok online rendszere, az Xbox LIVE. A magyar ügyfelek azonban egyelőre nem tudják majd a szolgáltatás teljes repertoárját elérni, például hiányoznak az audiovizuális tartalmak. Jó hír viszont, hogy a külföldi címmel regisztráltak honosíthatják majd fiókjukat, bár ha ezt megteszik, akkor többé nem tudnak visszajelentkezni az amerikai szolgáltatásba.
Folytatás

Telespameljük a világhálót

Egy felmérés szerint Magyarországról küldik szét a legtöbb spamet. Hazánkból 250 millió kéretlen reklámlevelet küldtek el szeptemberben, ami a világforgalom 0,25 százaléka. Mentségünkre szolgál, hogy a spameket döntő többségükben nem a felhasználók tudtával küldik ki, hanem a fertőzött gépek, amelyeket távolról vezérelnek a levélszemét forgalmazására.
Folytatás

Már mozgófilmet is lehet "Photoshoppolni"

Szüulban mutatják be először azt az új fejlesztést, a MovieReshape-et, ami olyan lehet a videók számára, mint a fotóknak a Photoshop. A program egészen elképesztő dolgokra képes: egy videón képes utólag a szereplők testalkatát manipulálni, több izmot, nagyobb melleket varázsolni rájuk, anélkül, hogy egyesével kellene a filmkockákat retusálgatni. A technológiának persze megvannak a maga korlátai, például egyelőre csak homogén háttér előtt működik, de így is nagyon hasznos lehet majd filmesek számára.
Folytatás

Az Apple letiltotta a hasonmás iPhone-t

A Meizu kínai cég kénytelen volt leállítani két évvel ezelőtt megjelent M8-as készüléke gyártását, majd árusítását is beszüntette, mert az Apple szerint túlzottan hasonlít az iPhone-ra. Az óriáscég hivatalos végzést kért ázsiai vetélytársa ellen, ám a Meizu vezetője sérelmezte, hogy a gyártás mellett az eladást is le kellett állítania. Az ügynek valószínűleg hosszas folytatása lesz a bíróságon.
Folytatás

A UPC nem kapcsolhatja le a töltögető felhasználót

Az ír zenei kiadói szövetség korábban azt kérte a UPC-től, hogy a sorozatos illegális letöltőket három dobás után egyszerűen kapcsolják le az internetről.  A UPC a kiadók kérését annak idején elutasította, ezért perre mentek a zenei képviselők. A bíróság a napokban döntött, és elutasította a megtorlásra vonatkozó kérést, noha a bíró kritizálta a jelenlegi szabályozást.
Folytatás

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Street View havi bontásban

Összegyűjtöttük a tavasz óta először Európában, majd egészen Ázsiáig terjedő botrány állomásait.

Street View-botrányok havi bontásban Street View-botrányok havi bontásban

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés