A nap IT hírei

Szerző: digibiz

Címkék: Xbox | UPC | Apple | MovieReshape | spam

2010.
10.12.
16:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Xbox Live online rendszere hamarosan már Magyarországon is elérhető lesz, mindeközben fejlődik a videofelvételek utómunkája. Nem csak jó hírek érkeztek ma. Kiderült, hogy a magyarok küldik szét a legtöbb spamet, a Meizunak pedig le kellett állítania egyik telefonja gyártását, mert túlságosan hasonlít az iPhone-ra, de a UPC sem tudta elkerülni a bíróságot.

Hamarosan indul a magyar Xbox Live

Öt év kellett hozzá a Microsoftnak, de végül a meglehetősen hosszú huzavona után november 10-től Magyarországon is elérhetővé válik az Xbox konzolok online rendszere, az Xbox LIVE. A magyar ügyfelek azonban egyelőre nem tudják majd a szolgáltatás teljes repertoárját elérni, például hiányoznak az audiovizuális tartalmak. Jó hír viszont, hogy a külföldi címmel regisztráltak honosíthatják majd fiókjukat, bár ha ezt megteszik, akkor többé nem tudnak visszajelentkezni az amerikai szolgáltatásba.
Folytatás

Telespameljük a világhálót

Egy felmérés szerint Magyarországról küldik szét a legtöbb spamet. Hazánkból 250 millió kéretlen reklámlevelet küldtek el szeptemberben, ami a világforgalom 0,25 százaléka. Mentségünkre szolgál, hogy a spameket döntő többségükben nem a felhasználók tudtával küldik ki, hanem a fertőzött gépek, amelyeket távolról vezérelnek a levélszemét forgalmazására.
Folytatás

Már mozgófilmet is lehet "Photoshoppolni"

Szüulban mutatják be először azt az új fejlesztést, a MovieReshape-et, ami olyan lehet a videók számára, mint a fotóknak a Photoshop. A program egészen elképesztő dolgokra képes: egy videón képes utólag a szereplők testalkatát manipulálni, több izmot, nagyobb melleket varázsolni rájuk, anélkül, hogy egyesével kellene a filmkockákat retusálgatni. A technológiának persze megvannak a maga korlátai, például egyelőre csak homogén háttér előtt működik, de így is nagyon hasznos lehet majd filmesek számára.
Folytatás

Az Apple letiltotta a hasonmás iPhone-t

A Meizu kínai cég kénytelen volt leállítani két évvel ezelőtt megjelent M8-as készüléke gyártását, majd árusítását is beszüntette, mert az Apple szerint túlzottan hasonlít az iPhone-ra. Az óriáscég hivatalos végzést kért ázsiai vetélytársa ellen, ám a Meizu vezetője sérelmezte, hogy a gyártás mellett az eladást is le kellett állítania. Az ügynek valószínűleg hosszas folytatása lesz a bíróságon.
Folytatás

A UPC nem kapcsolhatja le a töltögető felhasználót

Az ír zenei kiadói szövetség korábban azt kérte a UPC-től, hogy a sorozatos illegális letöltőket három dobás után egyszerűen kapcsolják le az internetről.  A UPC a kiadók kérését annak idején elutasította, ezért perre mentek a zenei képviselők. A bíróság a napokban döntött, és elutasította a megtorlásra vonatkozó kérést, noha a bíró kritizálta a jelenlegi szabályozást.
Folytatás

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés