A kínaiak majdnem fele közösségi médiázik

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: közösségi média | Facebook

2012.
02.29.
15:58

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az eMarketer előrejelzése szerint körülbelül 1,5 milliárd internet felhasználó használja majd a közösségi oldalakat világszerte, akik közül egymilliárdan a Facebookon lesznek.

2011 decemberében az eMarketer becslései alapján mintegy 1,2 milliárd ember használt közösségi oldalakat legalább havonta egyszer. Ez 23,1%-os növekedést mutat 2010-hez képest, és a kétszámjegyű növekedés tovább folytatódik. 

Social Network Users Worldwide, 2011-2014 (millions and % change)


Ázsia csendes-óceáni vidékén a legmagasabb a közösségi hálózat felhasználóinak aránya. Itt 615,9 millió internetfelhasználó fog közösségi oldalra bejelentkezni év végéig. A felhasználók fele Kínából származik, ahol a közösségi oldalak használói többen lesznek, mint az Egyesült Államokban. 

Social Network Users Worldwide, by Region and Country, 2011-2014 (millions)


Kína és az Egyesült Államok vezetik egyébként a sort a felhasználók számát tekintve, azonban ez változhat. 2012-ben az USA-ban lesz a legtöbb közösségi média felhasználó a népesség arányában (49,9%), ezt Kína követi (49,3%), Dél-Korea (46,6%) és Oroszország (41,9%). Az internetfelhasználók szempontjából azonban Brazília az első, ugyanis a nethasználók 87,6%-a fog közösségi oldalakat is használni, majd ezt Indonézia követi 87,5%-kal. Bár ezekben az országokban viszonylag kevés az internetfelhasználó, aki mégis az, az szinte biztosan megtalálható valamelyik közösségi oldalon is.

A közösségi oldalak használatában a leggyorsabb növekedést idén India (51,7%-os növekedés), Indonézia (51,6%-os növekedés) és Kína (19,9%-os növekedés) produkálja majd. 

Az eMarketer jóslatai szerint a Facebook 2013 végére fogja elérni az egymilliárd felhasználót.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

ÜGYFÉLKAPU

Bár karbantartás miatti leállások a jövőben is várhatók, az ügyfélkapu köszöni szépen, rekord látogatottság mellett működik. A közel ötmilliárdos EU-s finanszírozású rendszer fejlesztéséről Oláh Istvánt, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés