A kínaiak majdnem fele közösségi médiázik

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: közösségi média | Facebook

2012.
02.29.
15:58

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az eMarketer előrejelzése szerint körülbelül 1,5 milliárd internet felhasználó használja majd a közösségi oldalakat világszerte, akik közül egymilliárdan a Facebookon lesznek.

2011 decemberében az eMarketer becslései alapján mintegy 1,2 milliárd ember használt közösségi oldalakat legalább havonta egyszer. Ez 23,1%-os növekedést mutat 2010-hez képest, és a kétszámjegyű növekedés tovább folytatódik. 

Social Network Users Worldwide, 2011-2014 (millions and % change)


Ázsia csendes-óceáni vidékén a legmagasabb a közösségi hálózat felhasználóinak aránya. Itt 615,9 millió internetfelhasználó fog közösségi oldalra bejelentkezni év végéig. A felhasználók fele Kínából származik, ahol a közösségi oldalak használói többen lesznek, mint az Egyesült Államokban. 

Social Network Users Worldwide, by Region and Country, 2011-2014 (millions)


Kína és az Egyesült Államok vezetik egyébként a sort a felhasználók számát tekintve, azonban ez változhat. 2012-ben az USA-ban lesz a legtöbb közösségi média felhasználó a népesség arányában (49,9%), ezt Kína követi (49,3%), Dél-Korea (46,6%) és Oroszország (41,9%). Az internetfelhasználók szempontjából azonban Brazília az első, ugyanis a nethasználók 87,6%-a fog közösségi oldalakat is használni, majd ezt Indonézia követi 87,5%-kal. Bár ezekben az országokban viszonylag kevés az internetfelhasználó, aki mégis az, az szinte biztosan megtalálható valamelyik közösségi oldalon is.

A közösségi oldalak használatában a leggyorsabb növekedést idén India (51,7%-os növekedés), Indonézia (51,6%-os növekedés) és Kína (19,9%-os növekedés) produkálja majd. 

Az eMarketer jóslatai szerint a Facebook 2013 végére fogja elérni az egymilliárd felhasználót.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés