Úristen! Kicsaptak a Facebookról!

Szerző: Ágoston Péter Forrás: varaljay.com

Címkék: Facebook | közösségi oldal

2010.
11.05.
13:42

4 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Nemrég sokkoló dolog történt velem, amiből levontam pár tanulságot, olyat is, amit talán másnak is érdemes átgondolni, ezért leírom. Az történt ugyanis, hogy a Facebook minden előzetes figyelmeztetés nélkül deaktiválta a fiókom. Ezzel együtt természetesen az én általam létrehozott Facebook oldalt is, és mindent, ami a nevemhez fűződött. A bejegyzés kicsit hosszú lett, döntsd el Te, hogy szerinted Veled megtörténhet-e ugyanez!

A felismerés után először arra gondoltam, csak ideiglenesen függesztették fel, gyanús tevékenység miatt, vagy ilyesmi. Ilyen ugye elő szokott fordulni, ez a mi biztonságunkat hivatott biztosítani elvileg. Ám mikor a megfelelő formot kitöltve magyarázatot kértem, ennyit kaptam válaszul:  
Hi, You were disabled because you created or posted content (i.e., photos, groups, shares, etc.) that violated Facebook's Statement of Rights and Responsibilities. Types of content that are prohibited from Facebook include, but are not restricted to the following: • No nudity or other sexually explicit content • No content that contains hate speech or directly attacks an individual or group • No content that contains self harm or excessive violence • No content that contains illegal drug use Unfortunately, we won't be able to reactivate your account or respond to your email directly. This decision is final and cannot be appealed. You can visit the Warnings section of the Help Center for more information: http://www.facebook.com/help/?topic=warnings Thank you for contacting Facebook, The Facebook Team
Itt már azért felgyorsult a pulzusom, kezdett pici fekete lyuk képződni a gyomromban, ami húzta magába a környezetét… Gondolom, nem kell külön mondanom, hogy semmi olyan jellegű tartalmat nem osztottam meg a Facebookon, ami az ő tartalmi irányelveiknek ellent mondott volna. Rögtön elkezdtem hát nézni a Facebook Help Center-ét, milyen lehetőségeim vannak, milyen esetekre van reklamálási lehetőség, mert ugye olyat, hogy nincs apelláta, nem fogadunk el. Az egyetlen használható bejegyzés, ami rám vonatkozhatott, hogy kompromittálódott a fiókom, és más posztolt a nevemben. (Másra nem is tudtam elsőre gondolni, mivel az eset pont a FireSheep megjelenése után egy nappal történt.)

Elkezdtem végigmenni az ilyen esetre való folyamaton, beírok egy ellenőrző (captcha) kódot, megadom az email címem, amihez a Facebook fiókom tartozik, majd verifikálnom kéne magam egy biztonsági kóddal, melyet választhatok, hogy az emailemre küldenek, vagy a telefonomra SMS-ben. Emailt választom, erre kiírja, hogy hiba az email küldés során. Szuper. Néhány további próba után próbálom az SMS-t. Azt írja elküldte. De nem jön. Újraküldés. Semmi. Oké. Feladtam.

Még egy részt találtam a Helpben, ami segíthet, kitöltöttem, amire megint jött egy robot email, hogy ha szerintem feltörték a fiókom, akkor küldjek el nekik infót, amivel igazolom magam, bizonyítsam be, hogy ez az én email címem, meg némi leírást a szituról, hogy hogy is történt mindez. Egy jó oldalas litániát küldtem nekik, kevés reménnyel. Azóta sincs válasz persze.

Mondhatnám, itt vége is a történetnek, de azért még volt egy vicces csavar majd egy hétre rá, mikor is megkaptam 3 db SMS-t egymás után. Feladó: FACEBOOK. Nocsak, Facebookéknál kissé rottyon volt az SMS kiszolgáló úgy tűnik. Na, még egy utsó próba, ismét végignyomkodom a már jól ismert oldalt, és beírom az SMS-ben kapott biztonsági kódot. A válasz: “A megadott kód érvénytelen, vagy lejárt."

Nem tudom sírjak-e vagy nevessek, leginkább mindkettőt szeretném egyszerre. Fájdalmasan rányomok az újraküldés gombra, és láss csodát: azonnal csippan a telefonom. Döbbenet. Beírom, igazolva vagyok, haladunk tovább, megadok egy új jelszót, még pár klitty, klatty és azt mondja a fészbuk, na öcsém, nyomd a gombot és már suhanunk is a kezdőlapodra. Hűha… Nyomom is a gombot, amire egy szép 48-as betűméretű rövid magyar nyelvű szöveg a Facebook reakciója: “Hoppá…"

Hát ennyi volt. Közel egy év munkája, 370 nagy nehezen, hirdetésekkel, nyereményjátékokkal Twitteres megtámogatással megszerzett “lájkoló" és a személyes profilom kb. ugyanennyi ismerőssel huss… Nice.
 
A bejegyzés folytatását itt olvashatja.

A bejegyzés írója Ágoston Péter.
    
4 hozzászólás 

2019.
07.07.
14:52

Tóth Lajos
OK.

4

2017.
06.28.
13:04

Renk
2 napja velem pontosan ez történt. Azt kaptam valaszul a facebook-tol, hogy megsertettem a szabalyzatat. 6 emailcimmel probaltam ujra regisztral es mindet torolte. Sajnos nekem is van egy oldalam a facebookon amint most ertem el az 1100 kovetot. Sajnos ez is elveszett. Ha az eredeti email cimemmel szeretnek regisztralni ujra azt irja, hogy mar van ilyen felhasznalo. Szoval valoszinu lehet, hogy meg visszaaltivalnak?

3

2017.
03.11.
14:00

snr
Letiltott a facebook...nem csinaltam semi roszat.

2

2012.
01.23.
09:13

Viki
milyen e-mauil címre küldted a levelet? a párommal is ez történt:o

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés