Facebook nyavalygás

Szerző: digibiz

Címkék: facebook | tőzsde

2012.
05.22.
13:06

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Jól taktikázott a Facebook a tőzsdére lépésnél.

A Facebook tőzsdére lépése után a papírok árfolyama maradt a kibocsátás körüli árfolyamon, majd hétfőn délben már 34 dollár alatt járt. Erre a legtöbb megszólaló, bankárok, brókerek, befektetők óriási csalódottságuknak addnak hangot és a cég sötét jövőjét festegetik. Egy cég tőzsdére lépése arról szól, hogy minél több pénzre tegyen szert. Nem a befektető, nam a bank, hanem a cég.

 A Facebook először meghirdetette a papírját 28-35 dolláros árfolyamon, ezzel tesztelték a piacot. Látszott, hogy ilyen áron simán elmennek a papírok, a piac nem kritizált az árat. Erre a Facebook bejelentette, hogy a papírok várhatóan magasabb áron, 34-38 dolláros áron jelennek meg. Sőt a részvények darabszámát is megemelték. A piac még mindig nem tiltakozott, mindenki nagy izgalommal várta a pénteket. Ebből világos volt, hogy a Facebook akár magasabbra is belőhette volna az árat, de további emelésre nem volt lehetőség, ezért a megadott sáv tetején engedték el a papírok árát, 38 dollárt kértek egy Facebook részvényért. 

Az elmúlt időszakot tehát a Facebooknál azzal töltötték, hogy megtalálják az optimális árat és mennyiséget. Szerintem megtalálták. A piac meg majd szépen beárazza az árfolyamot, miközben azok, akik Facebook opcióval rendelkeztek vagy akik túljegyezték magukat most öntik ki a papírt, megy is lefelé az árfolyam, mert tömegével nem kapkodnak utána. A befektetők persze azt szerették volna, ha már az első nap óriási kasza van. De még egyszer: itt a cég gyűjt tőkét, a legtöbbet amit csak tud. Zuckerberg jól taktikázott és végre volt ideje megházasodni.  
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés