Facebook nyavalygás

Szerző: digibiz

Címkék: facebook | tőzsde

2012.
05.22.
13:06

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Jól taktikázott a Facebook a tőzsdére lépésnél.

A Facebook tőzsdére lépése után a papírok árfolyama maradt a kibocsátás körüli árfolyamon, majd hétfőn délben már 34 dollár alatt járt. Erre a legtöbb megszólaló, bankárok, brókerek, befektetők óriási csalódottságuknak addnak hangot és a cég sötét jövőjét festegetik. Egy cég tőzsdére lépése arról szól, hogy minél több pénzre tegyen szert. Nem a befektető, nam a bank, hanem a cég.

 A Facebook először meghirdetette a papírját 28-35 dolláros árfolyamon, ezzel tesztelték a piacot. Látszott, hogy ilyen áron simán elmennek a papírok, a piac nem kritizált az árat. Erre a Facebook bejelentette, hogy a papírok várhatóan magasabb áron, 34-38 dolláros áron jelennek meg. Sőt a részvények darabszámát is megemelték. A piac még mindig nem tiltakozott, mindenki nagy izgalommal várta a pénteket. Ebből világos volt, hogy a Facebook akár magasabbra is belőhette volna az árat, de további emelésre nem volt lehetőség, ezért a megadott sáv tetején engedték el a papírok árát, 38 dollárt kértek egy Facebook részvényért. 

Az elmúlt időszakot tehát a Facebooknál azzal töltötték, hogy megtalálják az optimális árat és mennyiséget. Szerintem megtalálták. A piac meg majd szépen beárazza az árfolyamot, miközben azok, akik Facebook opcióval rendelkeztek vagy akik túljegyezték magukat most öntik ki a papírt, megy is lefelé az árfolyam, mert tömegével nem kapkodnak utána. A befektetők persze azt szerették volna, ha már az első nap óriási kasza van. De még egyszer: itt a cég gyűjt tőkét, a legtöbbet amit csak tud. Zuckerberg jól taktikázott és végre volt ideje megházasodni.  
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Berobban az SMO

Az Amerikai Marketing Szövetség kutatása alapján a tengerentúli nagyvállalatok jövőre már jelentősen növelik éves marketing-költségvetéseiket. A következő öt évben, a teljes évi büdzsék 17,7 százalékéig dagadhat a közösségi médiára fordított összegek aránya.

2011 az SMO éve lesz 2011 az SMO éve lesz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés