Facebook és Spotify együttműködés?

Szerző: digibiz Forrás: ZDNet

Címkék: Facebook | Spotify

2011.
05.26.
11:46

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook és a Spotify állítólag partnerségre készül, bár pénzügyekről ezzel kapcsolatban eddig nincsen szó. Mindenesetre a több mint 1 millió felhasználóval rendelkező zenemegosztó akár két héten belül megjelenhet a legnagyobb közösségi oldalon.

A Facebook-ba integrált Spotify-t még tesztelik, de ha élesben is működik majd akkor a news feed melletti bal oldalon lesz látható egy Spotify ikon az események, barátok és a már megszokott funkciók között. Az ikonra kattintva telepíthető a szolgáltatás, és így a Facebook-on keresztül több millió zeneszámot hallgathat meg a felhasználó a Spotify könyvtárából. Elvileg olyan opció is lesz, hogy a barátainkkal közösen, egyszerre hallgathassunk dalokat.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a Facebook Musik, vagy Spotify on Facebook, bárhogy is hívják majd, csak azokban az országokban lesz elérhető, ahol a Spotify most is hallgatható. 4 hónapja a Spotify aláírt egy megállapodást a Sony-val, és tárgyalásokat folytatnak az EMI-jal is, hogy játszhassák a dalokat. A Universal Music, és a Warner azonban még hezitál. Az amerikai zenekiadók nem bíznak abban, hogy a Spotify rendszere profitáló lehet a számukra. A zeneszolgáltató megjelenése a Facebook-on azonban számukra is vonzó lehet.

Már most is van Facebook Connect opció a Spotify felületén, amivel láthtó, hogy a barátaink mit hallgatnak, és a zenéket megoszthatjuk a közösségi oldalon. Az együttműködés mindkét cég számára jövedelmező lenne, hiszen a Facebook-on végre lenne rendes zenei szolgáltatás, a Spotify pedig lehetőséget kapna minél több felhasználó elérésére.Nem véletlen, hogy korábban a Google is érdeklődött a zenemegosztó iránt, de végül nem építették bele a Google Music-ba.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés