Facebook és Spotify együttműködés?

Szerző: digibiz Forrás: ZDNet

Címkék: Facebook | Spotify

2011.
05.26.
11:46

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook és a Spotify állítólag partnerségre készül, bár pénzügyekről ezzel kapcsolatban eddig nincsen szó. Mindenesetre a több mint 1 millió felhasználóval rendelkező zenemegosztó akár két héten belül megjelenhet a legnagyobb közösségi oldalon.

A Facebook-ba integrált Spotify-t még tesztelik, de ha élesben is működik majd akkor a news feed melletti bal oldalon lesz látható egy Spotify ikon az események, barátok és a már megszokott funkciók között. Az ikonra kattintva telepíthető a szolgáltatás, és így a Facebook-on keresztül több millió zeneszámot hallgathat meg a felhasználó a Spotify könyvtárából. Elvileg olyan opció is lesz, hogy a barátainkkal közösen, egyszerre hallgathassunk dalokat.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a Facebook Musik, vagy Spotify on Facebook, bárhogy is hívják majd, csak azokban az országokban lesz elérhető, ahol a Spotify most is hallgatható. 4 hónapja a Spotify aláírt egy megállapodást a Sony-val, és tárgyalásokat folytatnak az EMI-jal is, hogy játszhassák a dalokat. A Universal Music, és a Warner azonban még hezitál. Az amerikai zenekiadók nem bíznak abban, hogy a Spotify rendszere profitáló lehet a számukra. A zeneszolgáltató megjelenése a Facebook-on azonban számukra is vonzó lehet.

Már most is van Facebook Connect opció a Spotify felületén, amivel láthtó, hogy a barátaink mit hallgatnak, és a zenéket megoszthatjuk a közösségi oldalon. Az együttműködés mindkét cég számára jövedelmező lenne, hiszen a Facebook-on végre lenne rendes zenei szolgáltatás, a Spotify pedig lehetőséget kapna minél több felhasználó elérésére.Nem véletlen, hogy korábban a Google is érdeklődött a zenemegosztó iránt, de végül nem építették bele a Google Music-ba.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mi értelme van az MTI-nek?

Rendhagyó dologra vállalkoztunk. Arra tettünk kísérletet, hogy megvizsgáljuk, milyen arányban hasznosulnak a Magyar Távirati Iroda által készített anyagok fontos hazai hírfelhasználó portálokon. Ami egyben természetesen a saját tartalom nagyságrendjére is utal.

Mi értelme van az MTI-nek? Mi értelme van az MTI-nek?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés