Ez a Yahoo utolsó esélye?

Szerző: digibiz Forrás: digibiz

Címkék: Yahoo

2012.
04.11.
12:29

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Tavaly ősszel kezdődött meg az egyre nehezebb helyzetbe kerülő Yahoo teljes vezérkarának megújítása. Az idén leigazolt vezérigazgató a múlt héten bejelentette: hamarosan 2000 dolgozójától válik meg, így a munkaerő 14%-át kénytelen elbocsátani. A lépéstől éves szinten 375 millió dolláros megtakarítást vár a cég. Ha most sem sikerül változtatni az egykori online óriás lassan eltűnik az internetről.

Scott Thompson, a PayPal egykori vezére 2012. január elején érkezett a Yahoo élére, aki nyilatkozatai szerint igyekszik visszaterelni a Yahoo-t az eredeti céljaihoz és piacaihoz, több látogatót és hirdetőt remélve.
 
A bejelentett leépítés költségei 125-145 millió dollárra rúgnak, és a második negyedéves eredményt terhelik. Várhatóan a mostani leépítést továbbiak fogják követni, ami így már a hatodik, egyben a legnagyobb csoportos létszámcsökkentést a cég elmúlt négy évében, ami idő alatt három vezérigazgató váltás is lezajlott.

Az egyik alapító, Jerry Yang lemondása után 2009-ben a Szilikon völgy egyik veteránja, Carol A. Bartz lett a Yahoo vezérigazgatója, igaz nem sokáig, mert már két év után, 2011 szeptemberében mennie kellett a cégtől. Bartz egy emailt küldött a dolgozóknak "Viszlát" címmel, amiben leírta, hogy telefonon rúgta ki az igazgatóság elnöke.

De Jerry Yang sem maradt sokáig a cégnél, Scott Thompson érkezése után nem sokkal bejelentette távozását.

Eközben Idén márciusban három új független taggal bővült az igazgatóság: John D. Hayes, az American Express vezető marketingese, Peter Liguori, a Discovery Communications korábbi ügyvezetője, és Thomas J. McInerney, az IAC/InterActiveCorp távozó gazdasági igazgatója. Április 5-én kezdték meg hivatali idejüket. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Közösségi médaikonzerv

A myVIP-re naponta 220.000 hozzászólás és 200.000 képfeltöltés érkezik, több mint 40 millió képet és 700.000 videót tárolnak, ez átlagosan 200.000 képfeltöltést jelent. Az iWiW jelenleg 56 millió fényképet tárol, a felhasználók naponta 30 ezer képet kommentelnek, és 120 ezer új fotót töltenek fel az oldalra.

Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés