Európában is vizsgálják az adatforgalom kezelését

Szerző: digibiz

Címkék: adatforgalom

2011.
04.19.
12:20

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hamarosan elindulhat az első pán-európai vizsgálat, mely a telefonszolgáltatók adatforgalom kezelését figyelné, a net-semlegesség védelmében.

A vizsgálat fő célja, hogy megállapítsák azt, hogy a szolgáltatók mennyire tájékoztatják előfizetőiket az adatforgalom szabályozásáról, ami lassíthatja internet kapcsolatukat. Az Európai Bizottság tudja, hogy a forgalom szabályozása sokszor szükségszerű, mert például a YouTube, vagy más nagy sávszélességet igénylő szolgáltatások torlódást okozhatnak a hálózatokban. Neelie Kroes a Bizottság digitális politikájának felelőse most azonban részben azért kérte az EU távközlést szabályozó hatóságait a vizsgálatra, mert május 25-én életbe lépnek az új szabályok, melyek az adatforgalom kezelésének átláthatóságára vonatkoznak.

Kroes szeretné, ha a szolgáltatók elköteleznék magukat egy új, nyitott korszak mellett, ahol a felhasználó tudhatja, hogyan, és miért lassítják adatforgalmát, vagy miért nem érhető el számára néhány alkalmazás. Köztudott, hogy néhány szolgáltató blokkol a telefonokon olyan alkalmazásokat, melyek interneten keresztül működő hangkapcsolatot biztosítanak, mint a Skype. A felhasználóknak pedig gyakran feltűnik, hogy nem akkora sebességet biztosítanak nekik, mint ahogyan a hirdetésekben igérik. 

Európában eddig nem foglalkoztak ennyire áthatóan a net semlegességével, nem úgy mint Amerikában. Ezt a szakértők azzal magyarázzák, hogy Európában sokkal többféle szolgáltató közül lehet választani mint az Egyesült Államokban. A hasonló problémák azonban már itt is látszanak.
    
1 hozzászólás 

2013.
05.08.
23:01

Sztankay Zsolt
A mobil internet és az adatforgalom szerinti számlázás is megérne egy misét.Hogy is van ez????

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés