Európában is vizsgálják az adatforgalom kezelését

Szerző: digibiz

Címkék: adatforgalom

2011.
04.19.
12:20

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hamarosan elindulhat az első pán-európai vizsgálat, mely a telefonszolgáltatók adatforgalom kezelését figyelné, a net-semlegesség védelmében.

A vizsgálat fő célja, hogy megállapítsák azt, hogy a szolgáltatók mennyire tájékoztatják előfizetőiket az adatforgalom szabályozásáról, ami lassíthatja internet kapcsolatukat. Az Európai Bizottság tudja, hogy a forgalom szabályozása sokszor szükségszerű, mert például a YouTube, vagy más nagy sávszélességet igénylő szolgáltatások torlódást okozhatnak a hálózatokban. Neelie Kroes a Bizottság digitális politikájának felelőse most azonban részben azért kérte az EU távközlést szabályozó hatóságait a vizsgálatra, mert május 25-én életbe lépnek az új szabályok, melyek az adatforgalom kezelésének átláthatóságára vonatkoznak.

Kroes szeretné, ha a szolgáltatók elköteleznék magukat egy új, nyitott korszak mellett, ahol a felhasználó tudhatja, hogyan, és miért lassítják adatforgalmát, vagy miért nem érhető el számára néhány alkalmazás. Köztudott, hogy néhány szolgáltató blokkol a telefonokon olyan alkalmazásokat, melyek interneten keresztül működő hangkapcsolatot biztosítanak, mint a Skype. A felhasználóknak pedig gyakran feltűnik, hogy nem akkora sebességet biztosítanak nekik, mint ahogyan a hirdetésekben igérik. 

Európában eddig nem foglalkoztak ennyire áthatóan a net semlegességével, nem úgy mint Amerikában. Ezt a szakértők azzal magyarázzák, hogy Európában sokkal többféle szolgáltató közül lehet választani mint az Egyesült Államokban. A hasonló problémák azonban már itt is látszanak.
    
1 hozzászólás 

2013.
05.08.
23:01

Sztankay Zsolt
A mobil internet és az adatforgalom szerinti számlázás is megérne egy misét.Hogy is van ez????

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés