Európában is vizsgálják az adatforgalom kezelését

Szerző: digibiz

Címkék: adatforgalom

2011.
04.19.
12:20

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hamarosan elindulhat az első pán-európai vizsgálat, mely a telefonszolgáltatók adatforgalom kezelését figyelné, a net-semlegesség védelmében.

A vizsgálat fő célja, hogy megállapítsák azt, hogy a szolgáltatók mennyire tájékoztatják előfizetőiket az adatforgalom szabályozásáról, ami lassíthatja internet kapcsolatukat. Az Európai Bizottság tudja, hogy a forgalom szabályozása sokszor szükségszerű, mert például a YouTube, vagy más nagy sávszélességet igénylő szolgáltatások torlódást okozhatnak a hálózatokban. Neelie Kroes a Bizottság digitális politikájának felelőse most azonban részben azért kérte az EU távközlést szabályozó hatóságait a vizsgálatra, mert május 25-én életbe lépnek az új szabályok, melyek az adatforgalom kezelésének átláthatóságára vonatkoznak.

Kroes szeretné, ha a szolgáltatók elköteleznék magukat egy új, nyitott korszak mellett, ahol a felhasználó tudhatja, hogyan, és miért lassítják adatforgalmát, vagy miért nem érhető el számára néhány alkalmazás. Köztudott, hogy néhány szolgáltató blokkol a telefonokon olyan alkalmazásokat, melyek interneten keresztül működő hangkapcsolatot biztosítanak, mint a Skype. A felhasználóknak pedig gyakran feltűnik, hogy nem akkora sebességet biztosítanak nekik, mint ahogyan a hirdetésekben igérik. 

Európában eddig nem foglalkoztak ennyire áthatóan a net semlegességével, nem úgy mint Amerikában. Ezt a szakértők azzal magyarázzák, hogy Európában sokkal többféle szolgáltató közül lehet választani mint az Egyesült Államokban. A hasonló problémák azonban már itt is látszanak.
    
1 hozzászólás 

2013.
05.08.
23:01

Sztankay Zsolt
A mobil internet és az adatforgalom szerinti számlázás is megérne egy misét.Hogy is van ez????

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés