Eu-elnökség: a belgák honlapját teszik webkettesen magyarossá

Szerző: digibiz Forrás: MTI/ digibiz.hu

Címkék: weboldal | EU elnökség

2010.
11.15.
09:22

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A magyar EU-elnökség új módon szeretne nyitni az emberek felé, így a december 20. körül induló oldalon lesznek majd bloggerek és bőszen Twittereznek majd. A jelenlegi belga elnökség honlapjának nyílt forráskódú Drupal keretrendszerét veszik át, és alakítják a magyar igényekhez, így nem kell majd magas licenc-díjat fizetni senkinek.

A magyar Eu-elnökség weboldalának legfőbb tartalmi követelménye, hogy közvetítse az elnökség céljait és eredményeit, ezenkívül tartalmazzon némi országpromóciót. Rácz Péter, európai uniós szakértő és politikai elemző elmondta, hogy a jelenlegi belga elnökség honlapjának nyílt forráskódú Drupal keretrendszerét veszik át, és azt alakítják a magyar igényekhez. Persze, ez utóbbit nem szabad túlzásba vinni, ugyanis nem turisztikai oldalról van szó; ezt a feladatot elsősorban kulturális elemek elhelyezésével fogják megoldani.

Az Eu-s szakértő szerint az oldalon napi 10-20 ezres látogatottsági mutatóra lehet majd számítani. Hozzátette, hogy az is fontos cél, hogy látványos, szerethető felületet hozzanak létre, ahol a felhasználók otthonosan érezhetik magukat. Az kezdőoldal felső, rögzített eszközsávjában lehet majd egyebek között nyelvet váltani, betűméretet változtatni, és onnan lehet előhívni a kommunikációs eszközöket és a főbb közösségi megoldásokat. Az oldal az aktuális hírek, események mellett statikus, például az EU-t és Magyarországot bemutató elemeket is tartalmaz. A honlap fogyaszthatóságát fogják szolgálni a színes elemek, köztük magazinjellegű írások, ez utóbbi modulok a honlap alján kapnak helyet. A jobboldali sávban kaphat helyet a kulturális blokk. Mint elmondta, el akarják kerülni, hogy az EU-elnökségi oldalra látogatók azt unalmasnak találva 2-3 kattintás után továbbálljanak. Ezen törekvéseket azonban egyelőre nem lehet felfedezni a magyar Eu-elnökség eutrio.hu linkjére kattintva.

Neo-kormányzati portál bloggerekkel

Az a szándék, hogy a hivatalos EU-elnökségi kommunikáció mellett a politikai spektrum minden részét képviselő bloggerek is hangot kapjanak, így az ígéretek szerint a honlapnak egy vagy több belső, külügyminisztériumi bloggere lesz, és a legismertebb, véleményformáló magyar bloggerek, köztük politológusok, szakértők blogjaihoz vezető linkeket is elhelyeznek az oldalon. Az EU-s szakértő kiemelte, hogy négy-öt Twitter-csatornát is meg fognak nyitni, ahol majd az EU-elnökségi szóvivők személyes és könnyed kommunikációt fognak folytatni.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Berobban az SMO

Az Amerikai Marketing Szövetség kutatása alapján a tengerentúli nagyvállalatok jövőre már jelentősen növelik éves marketing-költségvetéseiket. A következő öt évben, a teljes évi büdzsék 17,7 százalékéig dagadhat a közösségi médiára fordított összegek aránya.

2011 az SMO éve lesz 2011 az SMO éve lesz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés