Este 7-kor kiderül, min dolgoztak gőzerővel a Facebooknál

Szerző: KV Forrás: digibiz.hu

Címkék: Facebook | közösségi oldal | bejelentés

2010.
10.06.
10:31

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook Palo Alto-i, helyi idő szerint szerda délelőtt tartandó tájékoztatóján szinte biztos, hogy bejelentik majd az eddig csak pletyka szintjén mozgó Skype-házasságot. Ebből következően átalakul a chat-funkció, egyes vélemények szerint pedig az egész site komolyabb újra-dizájnolására is sor kerülhetett. A digibiz természetesen rögvest beszámol majd az eseményről.

Azt, hogy a Facebook-nál ismét készülnek valamire, már jó pár napja lehet tudni, hiszen szerdára rendkívüli tájékoztatót jelentettek be, de arról, hogy mi várható, szokás szerint senki nem tud semmit. Illetve ezúttal mégsincs így teljesen. Valami közbejöhetett Palo Altoban, mivel a TechCrunch már a hét elején kiszivárgott új dizajnról ír. Ami biztos, hogy egyes usereknél új chat-felület jelent meg, ami feltételezhetően már a Skype-al történő házasság hozománya lehet.

Szintén látványos változás lehet, hogy a profil oldalak is át lettek tervezve, egyesek szerint a - hazánkban még nem elérhető - Places aloldalhoz hasonlatosra dizájnolták. Néhány pixelnyit megint csúszkál majd a sidebar (az oldal jobb alsó része) és elképzelhető, hogy a főbb menüfunkciókat kezelő gombok is megváltoznak majd némileg.

techcrunch.com

A közösség-oldal egyébként már az elmúlt hetekben is komoly fejlesztéseket eszközölt. Nem olyan rég történt, hogy bejelentették a Places-t, majd jöttek a játékok körüli újítások, legutóbb pedig, éppen csak néhány napja, a nagyfelbontású képek feltöltésének lehetőségét alkották meg. Hogy mi lehet a következő nagy dobás, arra a TechCrunch-nál a következő találgatások születtek:

Vagy bejelentik végre a hivatalos Facebook for iPad alkalmazást, amire mintegy fél esztendeje várakozik minden iPad-felhasználó, miközben a legtöbb, valamirevaló szolgáltatás előrukkolt már az Apple táblagépére fejlesztett appjával. A tengerentúli tech-magazinnál a Places egyes további funkcióit hiányolják, ami könnyeket csal a szemünkbe, arra gondolva, hogy itthon az alapfunkciókkal is beérnénk, csak kapnánk már meg végre. A harmadik a Facebook Credits felhasználási területének bővítésére vonatkozó bejelentés, ami való igaz, hogy igen régóta várat magára, hiszen a korábbi ígéretekkel szemben továbbra is csak a játékokban lehet használni őket. Végül a Facebook Phone megjelenésének bejelentése is várható, hiszen egy ideje már rebesgetik, legútóbb pedig már ott tartottunk, hogy már nincs sok hátra ahhoz, hogy megjelenhessen.

Annyi biztos, és erről egy Mark Zuckerberg által adminolt Facebook-csoport is tanúskodik, hogy a közösségi oldal fejlesztői "Lockdown" állapotban vannak, ami nagyjából annyit tesz, hogy 24/7-ben dolgoznak valamin lassan két hónapja, ilyen kihirdetett állapotra pedig a belső FB-csoport szerint, ezt megelőzően 4 éven keresztül nem volt példa. Hogy pontosan mi is indokolta a teljes gőzerővel történő, éjt-nappallá tevő fejlesztést, az a kelet-európai idő szerint ma este 7-kor kezdődő tájékoztatóból minden bizonnyal kiderül majd. A digibiz természetesen rögvest beszámol majd az eseményről.

Update: A dotkom.blog.hu a Techcurnch-ra hivatkozva arról ír, hogy csak új dizájnt jelentenek ma be a Facebook eseményen, belső források szerint már két hónapja éjt nappallá téve ezen dolgoznak, egyes apró részletek pedig már meg is változtak bizonyos felhasználóknál. 500 millió felhasználóval ez sem kis mulatság, de azért nem olyan érdekes, mint a korábban felvetődött forgatókönyvek.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés