Erősödik a LinkedIn a tőzsdén

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: LinkedIn | tőzsde

2011.
11.17.
11:11

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A LinkedIn és részvényesei arra számítanak, hogy ezen a héten 8 millióval több részvényt értékesítenek, körülbelül 600 millió dollár értékben, mivel a Bain Capital befektetési vállalat a teljes részesedését piacra viszi. A befektetők a LinkedIn, a Pandora Media és a Groupon másodlagos részvénykínálatára várnak, a szakmai közösségi portál a tervek szerint ma árazza be az újabb részvénycsomagot.

A LinkedIn esetében a korábbi 7,84 darab millió részvénynél várhatóan többet adnak el. A szakmai közösségi oldal részvényeivel jelenleg a kezdeti 45 dolláros árnál  30 százalékkal magasabb áron kereskednek, annak ellenére, hogy a hónap elején 10 százalékot zuhant, amikor bejelentették a
másodlagos kibocsátást. A közösségi hálózat kedden papíronként 74,86 dolláros áron zárt a tőzsdén, a vállalatot 7,2 milliárd dollárra értékelték. A másodlagos kibocsátás beárazására várhatóan a mai napon kerül sor, miután bezárt a tőzsde.

A LinkedIn részvényeseinek egy része, köztük felsővezetők értékesítik a fennmaradó részesedésük 10 százalékát a második körben. Ebbe a csoportba tartozik Jeffrey Weiner vezérigazgató is, vagy a cégbe 2008-ban befektető SAP Ventures, amely részvényeinek 33 százalékát adja el.

A LinkedIn, a Groupnhoz hasonlóan, tőzsdére lépése idején részvényeinek kevesebb mint 10 százalékát adta el. A részvényeinek ára azonban nem zuhant, noha sok elemző állította, hogy a vállalat felülértékelt. A Data Explorers szerint a részvények 90 százaléka egyébként olyan befektetők kezében van, akik a papírok árainak zuhanásában érdekeltek.
 
A Groupon november elején lépett a tőzsdére, és a vártakkal ellentétben jóval magasabb bevezető áron startolt. Összesen 35 millió részvényt kínáltak eladásra, részvényeinek kevesebb mint 6%-át, ami az egyik legalacsonyabb mennyiség az elmúlt évtizedben. Az elemzők szerint a Groupon is jó célpontnak tűnik a shortolók számára. A Groupon részvényei 0,74 százalékkal alacsonyabban zártak hétfőn, a nyitási árhoz képest. Noha ez így is 20 dollárral több a kezdeti árnál, azonban kevesebb mint az első napi ár, ami 31,14 dollár volt.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés