Erősödik a LinkedIn a tőzsdén

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: LinkedIn | tőzsde

2011.
11.17.
11:11

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A LinkedIn és részvényesei arra számítanak, hogy ezen a héten 8 millióval több részvényt értékesítenek, körülbelül 600 millió dollár értékben, mivel a Bain Capital befektetési vállalat a teljes részesedését piacra viszi. A befektetők a LinkedIn, a Pandora Media és a Groupon másodlagos részvénykínálatára várnak, a szakmai közösségi portál a tervek szerint ma árazza be az újabb részvénycsomagot.

A LinkedIn esetében a korábbi 7,84 darab millió részvénynél várhatóan többet adnak el. A szakmai közösségi oldal részvényeivel jelenleg a kezdeti 45 dolláros árnál  30 százalékkal magasabb áron kereskednek, annak ellenére, hogy a hónap elején 10 százalékot zuhant, amikor bejelentették a
másodlagos kibocsátást. A közösségi hálózat kedden papíronként 74,86 dolláros áron zárt a tőzsdén, a vállalatot 7,2 milliárd dollárra értékelték. A másodlagos kibocsátás beárazására várhatóan a mai napon kerül sor, miután bezárt a tőzsde.

A LinkedIn részvényeseinek egy része, köztük felsővezetők értékesítik a fennmaradó részesedésük 10 százalékát a második körben. Ebbe a csoportba tartozik Jeffrey Weiner vezérigazgató is, vagy a cégbe 2008-ban befektető SAP Ventures, amely részvényeinek 33 százalékát adja el.

A LinkedIn, a Groupnhoz hasonlóan, tőzsdére lépése idején részvényeinek kevesebb mint 10 százalékát adta el. A részvényeinek ára azonban nem zuhant, noha sok elemző állította, hogy a vállalat felülértékelt. A Data Explorers szerint a részvények 90 százaléka egyébként olyan befektetők kezében van, akik a papírok árainak zuhanásában érdekeltek.
 
A Groupon november elején lépett a tőzsdére, és a vártakkal ellentétben jóval magasabb bevezető áron startolt. Összesen 35 millió részvényt kínáltak eladásra, részvényeinek kevesebb mint 6%-át, ami az egyik legalacsonyabb mennyiség az elmúlt évtizedben. Az elemzők szerint a Groupon is jó célpontnak tűnik a shortolók számára. A Groupon részvényei 0,74 százalékkal alacsonyabban zártak hétfőn, a nyitási árhoz képest. Noha ez így is 20 dollárral több a kezdeti árnál, azonban kevesebb mint az első napi ár, ami 31,14 dollár volt.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés