Elvonási tünetek a mobiltól

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: okostelefon

2011.
08.04.
13:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy tanulmány szerint a fiatalok nagy részének hasonló elvonási tünetei lehetnek, mint a drogfüggőknek, ha elválasztják őket telefonjuktól, vagy egyéb kedvenc technikai eszközeiktől.

Sok szülő tapasztalhatja, hogy ha elveszik gyereküktől a telefont, akár büntetésként, a gyerek szabályos dühkitöréseket produkálhat. A kutatók szerint ez nem puszta szeszélyesség, hanem a telefonhoz való erős kötődést, függést mutatja. Egy teszt során 24 órára megvontak minden médiakapcsolatot fiatal alanyoktól, akik már ennyi idő alatt is elvonási tünetek érződtek. 79 százalékuk stresszesebb, idegesebb lett, voltak akik arról számoltak be, hogy 'égető vágyat' éreztek aziránt, hogy legalább a telefonjukat visszakapják.

A felmérésben 17 és 23 év közötti fiatalok vettek részt, 10 országból. Angliában a Bournemouth University 150 tanulójával végezték el az említett médiamegvonásos tesztet. Az alanyok csak vezetékes telefont használhattak, vagy könyveket olvashattak, és arra kérték őket, írjanak napló erről a napjukról. Nagyjából 19 százalékuk érezte azt ezután, hogy valamennyire függ a készülékétől, ugyanennyien voltak, akik úgy gondolták a telefon nélkül elszigetelődik másoktól. Olyan fiatal is volt aki csak azért magával vitte kikapcsolt telefonját a tesztre, hogy hozzáérhessen. Csak 21 százalékuk gondolta úgy, hogy lehet haszna a megvonásnak. Pedig a kutatók szerint sokan értettek egyet azzal, hogy ezalatt a 24 óra alatt sokkal mélyebb és fontosabb beszélgetéseket folytattak barátaikkal, mint amikor szinte egész nap online vannak.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Berobban az SMO

Az Amerikai Marketing Szövetség kutatása alapján a tengerentúli nagyvállalatok jövőre már jelentősen növelik éves marketing-költségvetéseiket. A következő öt évben, a teljes évi büdzsék 17,7 százalékéig dagadhat a közösségi médiára fordított összegek aránya.

2011 az SMO éve lesz 2011 az SMO éve lesz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés