Elvitték a Nortel szabadalmakat

Szerző: digibiz Forrás: wsj.com

Címkék: Nortel | Google | Apple | Microsoft

2011.
07.04.
11:43

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy az Apple-t és a Microsoftot is tömörítő konzorcium 4,5 milliárd dollárt fizetett a Nortel Networks tulajdonában lévő vezeték nélküli szabadalmakért. Ezzel pedig túllicitálták többek között a Google-t is.

A kereső óriás kezdeti ajánlatát ötszörösen haladta meg a végleges összeg, ami jól mutatja, mekkora az érdeklődés jelenleg a mobilkommunikációs szabadalmakért. Riválisok tették össze a pénzüket, mint az Ericsson, a RIM és az Apple, hogy megszerezzék a jogokat, és ezzel elkerüljenek későbbi peres ügyeket, de főleg azért is, hogy előnybe kerüljenek a Google-lel és annak Androidos készülékeivel szemben. A Google természetesen csalódott volt, hogy a szabadalmak vetélytársaihoz kerültek, és azt hangsúlyozták, hogy az ilyen lépések gyengítik a nyitott innovációs folyamatokat.

A Nortel szabadalmaiért folyó árverésre kiemelkedő volt az érdeklődés, az aukciót pedig a Google nyithatta meg egy 900 millió dolláros ajánlattal. A maga kategóriájában ez volt eddig a legnagyobb üzlet, mind a szabadalmak számát, és a végösszeget tekintve, ami felülmúlta a várakozásokat. Egy cég nem is fizetett volna ennyit érte, a konzorcium szándéka pedig az volt, hogy a Google ne tegye rá a kezét a szabadalmakra.

A Nortel még 2009-ben jelentett csődöt és azóta volt szó a nagyjából hatezer szabadalmat tartalmazó portfóliójuk elárverezéséről.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés