Elvitték a Nortel szabadalmakat

Szerző: digibiz Forrás: wsj.com

Címkék: Nortel | Google | Apple | Microsoft

2011.
07.04.
11:43

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy az Apple-t és a Microsoftot is tömörítő konzorcium 4,5 milliárd dollárt fizetett a Nortel Networks tulajdonában lévő vezeték nélküli szabadalmakért. Ezzel pedig túllicitálták többek között a Google-t is.

A kereső óriás kezdeti ajánlatát ötszörösen haladta meg a végleges összeg, ami jól mutatja, mekkora az érdeklődés jelenleg a mobilkommunikációs szabadalmakért. Riválisok tették össze a pénzüket, mint az Ericsson, a RIM és az Apple, hogy megszerezzék a jogokat, és ezzel elkerüljenek későbbi peres ügyeket, de főleg azért is, hogy előnybe kerüljenek a Google-lel és annak Androidos készülékeivel szemben. A Google természetesen csalódott volt, hogy a szabadalmak vetélytársaihoz kerültek, és azt hangsúlyozták, hogy az ilyen lépések gyengítik a nyitott innovációs folyamatokat.

A Nortel szabadalmaiért folyó árverésre kiemelkedő volt az érdeklődés, az aukciót pedig a Google nyithatta meg egy 900 millió dolláros ajánlattal. A maga kategóriájában ez volt eddig a legnagyobb üzlet, mind a szabadalmak számát, és a végösszeget tekintve, ami felülmúlta a várakozásokat. Egy cég nem is fizetett volna ennyit érte, a konzorcium szándéka pedig az volt, hogy a Google ne tegye rá a kezét a szabadalmakra.

A Nortel még 2009-ben jelentett csődöt és azóta volt szó a nagyjából hatezer szabadalmat tartalmazó portfóliójuk elárverezéséről.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés