Saját kameraállásból nézhető rock koncerteket közvetít a YouTube

Szerző: digibiz Forrás: MTI/ digibiz.hu

Címkék: Youtube | online koncert

2010.
07.27.
07:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Élő rock koncerteket láthatnak augusztus ötödikétől a YouTube és a Vevo videomegosztó portálok felhasználói a New York-i Madison Square Gardenből. A fellépéseket több kamerával rögzítik és interneten keresztül közvetítik, sőt a nézők kiválaszthatják a nekik tetsző kameraállást is.

Korábbi cikkünkben még azt írtuk, hogy a  fizetős szolgáltatást kínáló oldalak többsége kísérleti stádiumban kutatja a jövőt, az ingyen elérhető koncertek sem váltak mindennapos eseménnyé a kezdeti lelkesedés után a Youtube-on, vagy a többi videómegosztó oldalon. Ez a jég most megtörni látszik, hiszen augusztus 5-től elő Arcade Fire, a The Suburbs, a The Roots és John Legend koncertet nézhetnek a YouTube felhasználói, egyenesen a New York-i Madison Square Gardenből. A fellépéseket több kamerával rögzítik és interneten keresztül közvetítik, a nézők kiválaszthatják a nekik tetsző kameraállást és saját képeiket is feltölthetik a koncert honlapjára. A rajongók pillanatfelvételei közül kiválasztottakat bemutatják a helyszínen lévő óriási kivetítőn.

Kis online koncert történelem

Az amerikai Wired magazin már 2008 elején úgy vélte, hogy elérkezett a zenei webcast ideje, melynek a helyzeti előnyük révén eleve hatalmas táborral rendelkező közösségi weboldalak fogják biztosítani a terepet. A 2008-ban beharangozott lendület azonban erejét vesztette a zeneipar évek óta húzódó válságában; egészen 2009. október 25-ig, amikor a Youtube élőben közvetítette a U2 koncertjét  a kaliforniai Pasadena Rose Bawl stadionból.


Az koncertet az esemény helyszínén 96 ezer rajongó, a 16 országban elérhető élő közvetítést pedig 10 millió rajongó nézhette végig. A világ legnagyobb videómegosztójának tulajdonosaként a Google történelmi eseményként aposztrofálta a közvetítést, ugyanis teljes egészében és ingyenesen először láthattak koncertet a videómegosztó látogatói. A közvetítés sikere vitathatatlan volt, és egyben beleilleszkedett a Google azon terveibe, miszerint a körülbelül 350 milliárd forint értékben megvásárolt videómegosztón elhelyezett tartalmakból valamilyen módon pénzt csináljon.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés