Saját kameraállásból nézhető rock koncerteket közvetít a YouTube

Szerző: digibiz Forrás: MTI/ digibiz.hu

Címkék: Youtube | online koncert

2010.
07.27.
07:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Élő rock koncerteket láthatnak augusztus ötödikétől a YouTube és a Vevo videomegosztó portálok felhasználói a New York-i Madison Square Gardenből. A fellépéseket több kamerával rögzítik és interneten keresztül közvetítik, sőt a nézők kiválaszthatják a nekik tetsző kameraállást is.

Korábbi cikkünkben még azt írtuk, hogy a  fizetős szolgáltatást kínáló oldalak többsége kísérleti stádiumban kutatja a jövőt, az ingyen elérhető koncertek sem váltak mindennapos eseménnyé a kezdeti lelkesedés után a Youtube-on, vagy a többi videómegosztó oldalon. Ez a jég most megtörni látszik, hiszen augusztus 5-től elő Arcade Fire, a The Suburbs, a The Roots és John Legend koncertet nézhetnek a YouTube felhasználói, egyenesen a New York-i Madison Square Gardenből. A fellépéseket több kamerával rögzítik és interneten keresztül közvetítik, a nézők kiválaszthatják a nekik tetsző kameraállást és saját képeiket is feltölthetik a koncert honlapjára. A rajongók pillanatfelvételei közül kiválasztottakat bemutatják a helyszínen lévő óriási kivetítőn.

Kis online koncert történelem

Az amerikai Wired magazin már 2008 elején úgy vélte, hogy elérkezett a zenei webcast ideje, melynek a helyzeti előnyük révén eleve hatalmas táborral rendelkező közösségi weboldalak fogják biztosítani a terepet. A 2008-ban beharangozott lendület azonban erejét vesztette a zeneipar évek óta húzódó válságában; egészen 2009. október 25-ig, amikor a Youtube élőben közvetítette a U2 koncertjét  a kaliforniai Pasadena Rose Bawl stadionból.


Az koncertet az esemény helyszínén 96 ezer rajongó, a 16 országban elérhető élő közvetítést pedig 10 millió rajongó nézhette végig. A világ legnagyobb videómegosztójának tulajdonosaként a Google történelmi eseményként aposztrofálta a közvetítést, ugyanis teljes egészében és ingyenesen először láthattak koncertet a videómegosztó látogatói. A közvetítés sikere vitathatatlan volt, és egyben beleilleszkedett a Google azon terveibe, miszerint a körülbelül 350 milliárd forint értékben megvásárolt videómegosztón elhelyezett tartalmakból valamilyen módon pénzt csináljon.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés