Ellopták a PlayStation Network felhasználóinak személyes adatait

Szerző: digibiz

Címkék: PlayStation | adat | lopás

2011.
04.29.
15:44

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Csak romlott a Sony PlayStation felhasználók helyzete, hiszen nem csak hogy 6 napja elérhetetlen az online szolgáltatás, de a Sony most bejelentette, hogy illetéktelenek elloptak személyes felhasználói adatokat, amelyek között bankkártya információk is lehetnek.

A Sony elmondta, hogy április 17 és 19 között illegális behatolás történt a PlayStation Network-be és a Qriocity szolgáltatásba. Még mindig vizsgálják az esetet, de azt megállapították, hogy a behatolók megszerezhették a regisztrált felhasználók személyes adatait. Bár arra még nincsen bizonyíték, hogy bankkártya adatokhoz is hozzáférhettek, ezt a lehetőséget nem lehet kizárni. Emiatt a Sony leállította a teljes szolgáltatást és megbízott egy biztonságtechnikai céget a teljes kivizsgálásra. Azt mondják a szolgáltatás egy héten belül helyreállhat.

A PlayStation Network-öt a felhasználók online játékra és vásárlásra használhatják. A Qriocity pedig ugyanazon a hálózaton fut, és audio valamint videó szolgáltatásokat biztosít egyes Sony fogyasztói termékekhez. A probléma Japán idő szerint múlt csütörtökön dél körül kezdődött, amikor a felhasználók hibaüzeneteket kaptak, amikor be akartak lépni a szolgáltatásokba. A személyes adatok azonban már ezelőtt veszélybe kerültek.

A Sony arra figyelmeztette felhasználóit, hogy előfordulhatnak visszaélések adataikkal. A hackerek arra is használhatják ezeket az információkat, hogy további adatokat csaljanak ki az emberektől. Elmondták, hogy ők nem fognak e-mail-ben vagy telefonon kommunikálni a felhasználókkal, ezért ha bárki ilyesmit tapasztal, az egyből gyanús lehet. Amikor újra működni fognak a szolgáltatások, a felhasználóknak meg kell változtatniuk a felhasználóneveiket és jelszavaikat, mert azokat si ellopták.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés