Ellopták a PlayStation Network felhasználóinak személyes adatait

Szerző: digibiz

Címkék: PlayStation | adat | lopás

2011.
04.29.
15:44

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Csak romlott a Sony PlayStation felhasználók helyzete, hiszen nem csak hogy 6 napja elérhetetlen az online szolgáltatás, de a Sony most bejelentette, hogy illetéktelenek elloptak személyes felhasználói adatokat, amelyek között bankkártya információk is lehetnek.

A Sony elmondta, hogy április 17 és 19 között illegális behatolás történt a PlayStation Network-be és a Qriocity szolgáltatásba. Még mindig vizsgálják az esetet, de azt megállapították, hogy a behatolók megszerezhették a regisztrált felhasználók személyes adatait. Bár arra még nincsen bizonyíték, hogy bankkártya adatokhoz is hozzáférhettek, ezt a lehetőséget nem lehet kizárni. Emiatt a Sony leállította a teljes szolgáltatást és megbízott egy biztonságtechnikai céget a teljes kivizsgálásra. Azt mondják a szolgáltatás egy héten belül helyreállhat.

A PlayStation Network-öt a felhasználók online játékra és vásárlásra használhatják. A Qriocity pedig ugyanazon a hálózaton fut, és audio valamint videó szolgáltatásokat biztosít egyes Sony fogyasztói termékekhez. A probléma Japán idő szerint múlt csütörtökön dél körül kezdődött, amikor a felhasználók hibaüzeneteket kaptak, amikor be akartak lépni a szolgáltatásokba. A személyes adatok azonban már ezelőtt veszélybe kerültek.

A Sony arra figyelmeztette felhasználóit, hogy előfordulhatnak visszaélések adataikkal. A hackerek arra is használhatják ezeket az információkat, hogy további adatokat csaljanak ki az emberektől. Elmondták, hogy ők nem fognak e-mail-ben vagy telefonon kommunikálni a felhasználókkal, ezért ha bárki ilyesmit tapasztal, az egyből gyanús lehet. Amikor újra működni fognak a szolgáltatások, a felhasználóknak meg kell változtatniuk a felhasználóneveiket és jelszavaikat, mert azokat si ellopták.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés