Elindult a Project, az első iPad-re írt magazin

Szerző: digibiz Forrás: CNN.com / digibiz.hu

Címkék: iPad | Apple | Project | magazin

2010.
12.01.
10:53

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Kedden debütált az első, havi megjelenésű kizárólag iPad-re íródott magazin, a Project. A lap mögött Sir Richard Branson áll, aki Rupert Murdoch-hoz hasonlóan ebben látja az újságírás jövőjét. A két sajtómágnás azonban nem rivalizál egymással, hiszen Murdoch napilapban utazik. A The Times iPad változata sikeresnek bizonyult az elmúlt időszakban, így lehetséges, hogy nem hiábavaló az iPad-es lapindítás. Az iPad-et egyébként december 5-től árulják hazánkban, de a digibiz.hu már letesztelte.

Elindult az első kizárólag iPad-re írt magazin, a Project, melyet Sir Richard Branson Virgin Media nevű cége készített - írja a  CNN.com. A kedden debütált lapot Branson nemes egyszerűséggel az újságírás jövőjének nevezte. A Poject az Apple store-ban érhető el, maga az app ingyenesen letölthető, a havi digitális magazin azonban 2,99 dollárba kerül. Egyelőre kizárólag Apple terméken keresztül olvasható a magazin, már dolgoznak az iPhone-ra alkalmas változatán, de a későbbiekben más platformokon is meg akarják jelentetni azt.
CNN.com
Nemrég beszámoltunk róla, hogy Rupert Murdoch is iPad-re írt magazin elindítását tervezi. A The Daily-t a nagyközönség a tervek szerint napi 99 cent vagy kedvezményesen, havi 4 dollár 25 cent ellenében olvashatja majd a lapot a hét minden napján. Murdoch-nak van mire alapozni, mert a The Times iPad-es változata sikeres. Branson szerint nem lesz versengés a két rivális közt, mert a napilap teljesen más mint egy magazin, noha azt hozzátette, hogy magazinja sokkal több lehetőséget rejt mint Murdoch napilapja.

A MaCnn.com weboldal szakértője szerint az iPad és a hozzá hasonló készülékek hosszútávon valóban a News Corporation elsőszámú platformjává válhatnak. Az Apple várhatóan mintegy 15 millió darabot értékesít táblagépéből az év végéig, 2012 végére pedig ez a szám elérheti a 40 milliót is. Hazánkban december 5-től kapható az iPad, amit mi már le is teszteltünk.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés