Elindult a Project, az első iPad-re írt magazin

Szerző: digibiz Forrás: CNN.com / digibiz.hu

Címkék: iPad | Apple | Project | magazin

2010.
12.01.
10:53

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Kedden debütált az első, havi megjelenésű kizárólag iPad-re íródott magazin, a Project. A lap mögött Sir Richard Branson áll, aki Rupert Murdoch-hoz hasonlóan ebben látja az újságírás jövőjét. A két sajtómágnás azonban nem rivalizál egymással, hiszen Murdoch napilapban utazik. A The Times iPad változata sikeresnek bizonyult az elmúlt időszakban, így lehetséges, hogy nem hiábavaló az iPad-es lapindítás. Az iPad-et egyébként december 5-től árulják hazánkban, de a digibiz.hu már letesztelte.

Elindult az első kizárólag iPad-re írt magazin, a Project, melyet Sir Richard Branson Virgin Media nevű cége készített - írja a  CNN.com. A kedden debütált lapot Branson nemes egyszerűséggel az újságírás jövőjének nevezte. A Poject az Apple store-ban érhető el, maga az app ingyenesen letölthető, a havi digitális magazin azonban 2,99 dollárba kerül. Egyelőre kizárólag Apple terméken keresztül olvasható a magazin, már dolgoznak az iPhone-ra alkalmas változatán, de a későbbiekben más platformokon is meg akarják jelentetni azt.
CNN.com
Nemrég beszámoltunk róla, hogy Rupert Murdoch is iPad-re írt magazin elindítását tervezi. A The Daily-t a nagyközönség a tervek szerint napi 99 cent vagy kedvezményesen, havi 4 dollár 25 cent ellenében olvashatja majd a lapot a hét minden napján. Murdoch-nak van mire alapozni, mert a The Times iPad-es változata sikeres. Branson szerint nem lesz versengés a két rivális közt, mert a napilap teljesen más mint egy magazin, noha azt hozzátette, hogy magazinja sokkal több lehetőséget rejt mint Murdoch napilapja.

A MaCnn.com weboldal szakértője szerint az iPad és a hozzá hasonló készülékek hosszútávon valóban a News Corporation elsőszámú platformjává válhatnak. Az Apple várhatóan mintegy 15 millió darabot értékesít táblagépéből az év végéig, 2012 végére pedig ez a szám elérheti a 40 milliót is. Hazánkban december 5-től kapható az iPad, amit mi már le is teszteltünk.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú a Jujj.hu eladásáról

A hazai online videózásnak és a netes közösségeknek bőven van hová fejlődnie. Az ezekben rejlő lehetőségekről, a nagy bevásárlásokról és portfólióbővítésről beszélgettünk Holman Endrével, a juj.hu-t és Cotcot.hu-t nemrég megvásárló Generál Média ügyvezetőjével. Olvassa el a teljes cikket!

Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés