Elindult a Project, az első iPad-re írt magazin

Szerző: digibiz Forrás: CNN.com / digibiz.hu

Címkék: iPad | Apple | Project | magazin

2010.
12.01.
10:53

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Kedden debütált az első, havi megjelenésű kizárólag iPad-re íródott magazin, a Project. A lap mögött Sir Richard Branson áll, aki Rupert Murdoch-hoz hasonlóan ebben látja az újságírás jövőjét. A két sajtómágnás azonban nem rivalizál egymással, hiszen Murdoch napilapban utazik. A The Times iPad változata sikeresnek bizonyult az elmúlt időszakban, így lehetséges, hogy nem hiábavaló az iPad-es lapindítás. Az iPad-et egyébként december 5-től árulják hazánkban, de a digibiz.hu már letesztelte.

Elindult az első kizárólag iPad-re írt magazin, a Project, melyet Sir Richard Branson Virgin Media nevű cége készített - írja a  CNN.com. A kedden debütált lapot Branson nemes egyszerűséggel az újságírás jövőjének nevezte. A Poject az Apple store-ban érhető el, maga az app ingyenesen letölthető, a havi digitális magazin azonban 2,99 dollárba kerül. Egyelőre kizárólag Apple terméken keresztül olvasható a magazin, már dolgoznak az iPhone-ra alkalmas változatán, de a későbbiekben más platformokon is meg akarják jelentetni azt.
CNN.com
Nemrég beszámoltunk róla, hogy Rupert Murdoch is iPad-re írt magazin elindítását tervezi. A The Daily-t a nagyközönség a tervek szerint napi 99 cent vagy kedvezményesen, havi 4 dollár 25 cent ellenében olvashatja majd a lapot a hét minden napján. Murdoch-nak van mire alapozni, mert a The Times iPad-es változata sikeres. Branson szerint nem lesz versengés a két rivális közt, mert a napilap teljesen más mint egy magazin, noha azt hozzátette, hogy magazinja sokkal több lehetőséget rejt mint Murdoch napilapja.

A MaCnn.com weboldal szakértője szerint az iPad és a hozzá hasonló készülékek hosszútávon valóban a News Corporation elsőszámú platformjává válhatnak. Az Apple várhatóan mintegy 15 millió darabot értékesít táblagépéből az év végéig, 2012 végére pedig ez a szám elérheti a 40 milliót is. Hazánkban december 5-től kapható az iPad, amit mi már le is teszteltünk.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés