Életjelet adott a MySpace

Szerző: digibiz Forrás: MTI/digibiz

Címkék: MySpace | Facebook

2010.
05.18.
15:59

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egyszerűsítené és egyértelműbbé tenné a MySpace közösségi portál személyes adatvédelmi beállításait, miután az elmúlt hetekben heves viták folytak a Facebook-felhasználók adatainak nem kívánt nyilvánosságáról.

"Világos adatvédelmi beállításokat kínálunk, melyekkel nemcsak azt lehet szűrni, hogy ki láthassa a profilunkat, hanem életkori megkötések is tehetők, elválasztva a fiatal és idősebb felhasználókat" - adta hírül egy blogbejegyzésben Mike Jones, a News Corporation tulajdonában lévő portál társelnöke.

A beállítások következő hetekben folyó átszabása után a felhasználók dönthetnek majd többek között arról, hogy csak a baráti körük, minden 18 év feletti felhasználó, vagy a teljes MySpace-közösség hozzáférjen-e adataikhoz. Ezt természetesen később még módosíthatják. A kaliforniai székhelyű MySpace-t 2003 augusztusában alapították. A céget a News Corporation 2005-ben vásárolta meg 580 millió dollárért (130 milliárd forintért). A közösségi portál az elmúlt években fokozatosan elmaradt népszerűségben fő riválisától, a Facebooktól.

Ahogy arról már beszámoltunk, már az Európai Unió is tiltakozik a Facebooknál. A közösségi portál rendszerének friss módosításai szerintük lehetővé teszik a felhasználók profiljaiból származó egyes adatok szélesebb körű közzétételét. A politikai nyomás megakadályozhatja a Facebook erőfeszítéseit, hogy a nagyobb profit reményében újabb weboldalakra kapcsolódjon rá.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Berobban az SMO

Az Amerikai Marketing Szövetség kutatása alapján a tengerentúli nagyvállalatok jövőre már jelentősen növelik éves marketing-költségvetéseiket. A következő öt évben, a teljes évi büdzsék 17,7 százalékéig dagadhat a közösségi médiára fordított összegek aránya.

2011 az SMO éve lesz 2011 az SMO éve lesz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés