Nőtt az e-bevallások aránya

Szerző: digibiz Forrás: MTI/Index.hu

Címkék: elektronikus ügyintézés | elektronikus adóbevallás

2010.
05.21.
09:30

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Emelkedett az elektronikus úton beküldött adóbevallások száma. 25-25 százalékra tehető azok aránya, akik elektronikus úton készítették és küldték el, illetve akik papír alapon töltötték ki a nyomtatványt.

A 3,6 millió önbevalló közül a tegnapi határidőig 2,8 millióan juttatták el postai vagy elektronikus úton bevallásukat a hatósághoz. Ez az arány nagyjából megfelel a sokéves átlagnak, vagyis az önbevallók mintegy negyede egyáltalán nem sieti el a dolgot - írja az Index.hu. A magánszemélyek fele az internetes nyomtatványkitöltő program segítségével állította össze bevallását, és nagyjából 25-25 százalékra tehető azok aránya, akik elektronikus úton készítették és küldték el, illetve akik papír alapon töltötték ki a nyomtatványt.

Mogyorósiné Gábor Hajnalka, az APEH elnökhelyettese korábban kiemelte, hogy egyre bővül az elektronikus kitöltést választók köre. A tavaly decemberi adatokkal összehasonlítva az elektronikusan kitöltött bevallások aránya 73,42-ről 75,1 százalékra gyarapodott, ezen belül az elektronikusan beküldötteké 16,59-ről 23,6 százalékra nőtt, míg az internetes kitöltővel készített, de postai úton leadott  bevallások 56,83-ról 51,5 százalékra mérséklődött.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés