Elégedetlenek a kereskedők a Grouponnal

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: Groupon

2011.
08.09.
15:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egyre több vállalkozás csatlakozik az olyan oldalakhoz mint a Groupon, és ezek népszerűsége csak növekszik, mégis a napi ajánlatok, akciók hosszútávú nyereségessége még nyitott kérdés.

A Cooper Murphy Copywriters kutatása szerint azoknak az amerikai vállalkozásoknak amelyek részt vesznek a Groupon rendszerében, nagyjából kétharmada számolt be profitról, egy-egy promóció után. 35 százalék viszont úgy találta, hogy semmilyen bevétele nem származott az akciókból. A kereskedők egy része tehát elégedetlen, pedig csak kisebb részük érzi sikertelennek a napi ajánlatokkal foglalkozó oldalak promócióit.

A vállalkozások 82 százaléka szerint ezek az akciók nem hoznak nekik sok olyan vásárlót, aki később is visszatérnek, hogy normál áras termékekre költsenek, ráadásul a Groupon felhasználóit például nagyon árérzékenynek tartják.

Ez az ambivalencia látszódik más kutatások eredményeiben is. A Rice University tanulmánya szerint a Groupon ajánlatokat igénybe vevő vásárlók közül 20.4% később is visszatért az adott üzletbe. Mégis, a kereskedőknek csak a fele újította meg promócióját a Grouponnal. Pedig a ConsumerSearch.com és a The About Group kutatása szerint még többen, a vásárlók kétharmada is költhet pénzt újra az akcióban részt vevő boltokban.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés