Elégedetlenek a kereskedők a Grouponnal

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: Groupon

2011.
08.09.
15:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egyre több vállalkozás csatlakozik az olyan oldalakhoz mint a Groupon, és ezek népszerűsége csak növekszik, mégis a napi ajánlatok, akciók hosszútávú nyereségessége még nyitott kérdés.

A Cooper Murphy Copywriters kutatása szerint azoknak az amerikai vállalkozásoknak amelyek részt vesznek a Groupon rendszerében, nagyjából kétharmada számolt be profitról, egy-egy promóció után. 35 százalék viszont úgy találta, hogy semmilyen bevétele nem származott az akciókból. A kereskedők egy része tehát elégedetlen, pedig csak kisebb részük érzi sikertelennek a napi ajánlatokkal foglalkozó oldalak promócióit.

A vállalkozások 82 százaléka szerint ezek az akciók nem hoznak nekik sok olyan vásárlót, aki később is visszatérnek, hogy normál áras termékekre költsenek, ráadásul a Groupon felhasználóit például nagyon árérzékenynek tartják.

Ez az ambivalencia látszódik más kutatások eredményeiben is. A Rice University tanulmánya szerint a Groupon ajánlatokat igénybe vevő vásárlók közül 20.4% később is visszatért az adott üzletbe. Mégis, a kereskedőknek csak a fele újította meg promócióját a Grouponnal. Pedig a ConsumerSearch.com és a The About Group kutatása szerint még többen, a vásárlók kétharmada is költhet pénzt újra az akcióban részt vevő boltokban.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés