Elefántok és hangyák

Szerző: digibiz Forrás: digibiz blogger

Címkék: digibiz blog

2010.
11.02.
13:25

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Érdekes azért az online iparág reakciója a Google-lal, a Facebookkal szemben. Felnőttek azok a vállalkozások, amelyek éppen olyan erősek, ha már nem erősebbek, mint a globális televíziós társaságok, a zeneműkiadók, a filmstúdiók, vagy akár a mobiltelefon társaságok. Egyenrangúak velük.

Azért lettek nagyok, mert jó üzleti modellek mentén jó termékekkel tudnak megjelenni az egész világpiacon, és jól látszik, hogy folyamatosan és dinamikusan fejlesztenek. Tulajdonképpen ez a 3-4 vállalkozás igazolja, hogy felnőtt az online, az online tartalom és szolgáltatás, hogy önálló iparág, amely sok más piac jövőjét határozza meg, és amelyek egyre több hirdető számára teszik nyilvánvalóvá, hogy ezen a területen egyszerűen, hatékonyabban, átláthatóbban költheti el a hirdetésre szánt forrásait.  De rettegünk és fanyalgunk.

Az Internet Hungary egy kis termében a mi kis régiónk országai elemezték, hogy mit lehetne tenni a Google ellen. Európai uniós szintű szabályozás kell, a portálokra nem szabad engedni a Google hirdetéseket stb. De voltak akik kevésbé voltak támadóak, és úgy vélték, hogy nem baj, ha a Google részesedése nő az online reklámtorta szeletén belül, lényeg, hogy maga a tortaszelet nőjön, így minden szereplő jól jár.

Az persze tény, hogy adóforint, munkahely nem teremtődik a Google-nak befizetett hirdetési pénzek után, ezt az államok várhatóan nem hagyják annyiban. De radikálisan szembemenni velük? Szerintem rossz irány, hiszen a hátukon visznek minket is. Dübörögjünk együtt!

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés