Leverik a szolgáltatók a Google TV forradalmát

Szerző: digibiz Forrás: Baekdal.com / digibiz.hu

Címkék: Google | TV | tévé

2010.
11.15.
12:18

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A televíziós társaságok elavult üzleti modellje miatt nem lehet sikeres a Google TV. A társaságok nem értik meg, hogy a Google nem kábeltársaság, ezért nem fog license-díjat fizetni, és mivel nem fizet, letiltják a szolgáltatását. A csatornák ezzel nem Google TV-t blokkolják, sokkal inkább saját közönségüket.

Míg régen a produkció szétszórásának az egyetlen módja az volt, ha szerződtek a helyi csatorna elosztókkal a világ minden táján, ma már ez nem működik, nincs szükség közvetítőre ahhoz, hogy elérje egy műsor a közönségét. Ez az, amit nem vesznek észre a csatornák. A legjobb példa rá, hogy blokkolják a Google TV-t. Azonban a Google TV nem egy kábel társaság, nem árul show műsorokat, tehát nem részese az elosztásnak, ez csak egy szoftver. Teljesen téves lépés volt, amikor azt kérték, hogy a Google vegye meg a műsor license-ét, mert ez csupán egy közvetlen kapcsolatot nyújt. A tévé csatornák így nem a Google TV-t blokkolják, hanem a saját közönségüket. Az oldal újságírója elavult modellnek véli, amit jelenleg a tévé csatornák követnek, és egy másfajta hozzáállásra szólítja fel őket.

Beakdal.com  szerint emiatt nem lehet túl sikeres a Google Tv projektje, mert a keresőóriás nem tudja megkerülni ezt a problémát. Az oldal arra világított rá, hogy az emberek nem néznek tévé show-kat az interneten keresztül, hogyha ugyanaz megy a tévében is. Így nem számít, milyen jó szoftvert talál ki a Google, mert addig nem lesz sikeres az online tévézés, amíg nem oldják meg a valódi problémát.
A Sony október közepén dobta piacra új tévéjét, amit a Google-al közösen fejlesztett. A készülék egy multimédiás csomag, a vásárló tévéadást nézhet, internetezhet és különböző alkalmazásokat használhat - egy időben. A nagyfelbontású készülékek az Android operációs rendszerét használja, a Google keresőjével, az Intel Atom-processzorával, wifivel, Twiterrel, YouTube lejátszóval és Napsterrel kapható. Azonban nem olyan egyszerű használni, mint az elvárható lenne, nem működik olyan jól, mint remélték és egyre több tévé csatorna tiltja le róla az adását.
Korábban megírtuk, hogy abban mindenki egyet ért, hogy televízió csak úgy élheti túl a következő évtizedeket, ha nyit a világhálóra. Arról persze már megoszlanak a vélemények, hogy a verseny győztese a "kábelszolgáltatók", vagy a televízió gyártók lesznek. Mindenesetre a  Google-nak rossz hír, hogy saját fejlesztésű tévéjét három amerikai csatorna, az ABC, a CBC és az NBC is blokkolja, tehát a készüléken nem lehet nézni népszerű sorozatokat, mert ahhoz a televíziós társaságok nem járultak hozzá.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kémek a sasfészekben

Mindenkinek lehet olyan ismerőse, aki bár aktív internethasználó, mégis nagy ívben elkerüli a közösségi oldalakat. Hogy miért? Egy részük állítólag azért, mert "hivatalból" tilos megjelennie a webes nyilvánosság előtt. Persze azokról is csak sejtéseink lehetnek, akik szolgálatot teljesítenek, amikor éppen lájkolnak.

Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés