Eladó lesz a Foursquare?

Szerző: Szabó Gergely Forrás: Webisztan.blog.hu

Címkék: Forsquare

2010.
11.24.
10:12

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A CNN Asia pár percet beszélt a Foursquare CEO-jával, Dennis Crowley-val. A beszélgetésből nem csak az aktuális, regisztráltjúzer-szám derül ki, hanem az is, hogy egyelőre még nem termel profitot a szolgáltatás, de nagyon igyekeznek, hogy jövőre ez változzon. Crowley azt sem tartja kizártnak, hogy valamikor a jövőben egy másik cégen belül folytassák. Vagyis hogy eladják a Foursquare-t. De egyelőre kockázati tőke bevonással a növekedés hajtása az elsődleges prioritás.

Ez egybecsengeni látszik májusi prognózisunkkal, miszerint:
Elképzelhető az is, hogy Crowley (...) az akvizíciós közeledések ellenére - újabb és újabb kockázati befektetésekből kívánja sikerre vinni a Foursquare-t, és megkerülhetetlen szereplővé szeretne válni, még mielőtt valamelyik cápa fölé úszna. S ebben az esetben - mint ahogy az a Twitterrel is történt - már ő diktálhatja a nagyokkal folyó tárgyalásokat.

A riporter azt is megkérdezi tőle, hogy mit gondol arról, hogy például a Facebook is elindította saját, helymegosztó funkcióját (Places). Crowley szerint a Foursquare a játékosságával tűnik ki a többi, hasonló szolgáltatás közül. Nekem ebből a válaszból az derül ki, hogy nagyon erős ellenszerük nincs a Facebookkal szemben. A rapid növekedésben, és az erős közösségben hisznek. A Facebook meg úgysem tud egyetlen fícsörre koncentrálni.

A cikk folytatását itt olvashatja el.

A bejegyzés írója Szabó Gergely, a Webisztan.blog.hu szerzője.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés