Együtt a Foursquare és az AmEx

Szerző: digibiz Forrás: WSJ

Címkék: Foursquare | American Express

2011.
03.07.
10:22

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az American Express arra szerződött a Foursquare Labs Inc-vel, hogy rajta keresztül kedvezményekhez juttassa felhasználóit. A megállapodás mindkét fél számára előnyösnek tűnik. A hitelkártya cég így könnyebben elérheti a fiatalabb ügyfeleket, a Foursquare pedig megszerezte magának eddigi legnagyobb partnerét.

A két cég közötti megállapodás lényege, hogy az AmEx ügyfelei regisztrálhatják kártyájukat a Foursquare-en, amivel speciális kedvezményeket kaphatnak olyan cégektől, akik szintén jelen vannak a felületen. Náluk a vásárlások után kreditekhez jutnak, amelyeket később beválthatnak, minderről pedig elektronikus értesítőt kapnak. Az újdonsült partnerek jövő héten, Austinban, a South by  Southwest Interactive Festival rendezvényen tesztelik majd a szolgáltatást, amibe hatvan helyi kereskedőt vonnak be. 

A pénzforgalmi szektorban nagy a verseny az internetet gyakran használó ügyfelekért, akiket vonzanak a technikai újítások, és inkább intézik pénzügyeiket, vásárlásaikat online. Az AmEx ügyfelei nagyjából 100 milliárd dollárt csengettek ki a cégnek tavaly, ebben pedig csak az online költés 20 százalékkal nőtt a korábbiakhoz képest. A Foursquare-rel kötött megállapodás is azt mutatja, hogy az AmEx a fiatalabb, új generációs ügyfeleket szeretné meggyőzni, hogy maradjanak náluk, vagy éppen pártoljanak át hozzájuk  máshonnan. Erre az utóbbi időben több kísérletet is tettek, nem túl sok sikerrel. 

A Foursquare számára azért is nagyon előnyös ez az üzlet, mert jobban ráveszi a felhasználóit arra, hogy minél több helyre, és nagyobb gyakorisággal bejelentkezzenek. Ráadásul a későbbiekben egy ilyen megállapodás magas bevételeket, és további hasonló szerződéseket eredményezhet, amivel a Foursquare felzárkózhat a közösségi oldalak élmezőnyéhez. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés