Együtt a Foursquare és az AmEx

Szerző: digibiz Forrás: WSJ

Címkék: Foursquare | American Express

2011.
03.07.
10:22

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az American Express arra szerződött a Foursquare Labs Inc-vel, hogy rajta keresztül kedvezményekhez juttassa felhasználóit. A megállapodás mindkét fél számára előnyösnek tűnik. A hitelkártya cég így könnyebben elérheti a fiatalabb ügyfeleket, a Foursquare pedig megszerezte magának eddigi legnagyobb partnerét.

A két cég közötti megállapodás lényege, hogy az AmEx ügyfelei regisztrálhatják kártyájukat a Foursquare-en, amivel speciális kedvezményeket kaphatnak olyan cégektől, akik szintén jelen vannak a felületen. Náluk a vásárlások után kreditekhez jutnak, amelyeket később beválthatnak, minderről pedig elektronikus értesítőt kapnak. Az újdonsült partnerek jövő héten, Austinban, a South by  Southwest Interactive Festival rendezvényen tesztelik majd a szolgáltatást, amibe hatvan helyi kereskedőt vonnak be. 

A pénzforgalmi szektorban nagy a verseny az internetet gyakran használó ügyfelekért, akiket vonzanak a technikai újítások, és inkább intézik pénzügyeiket, vásárlásaikat online. Az AmEx ügyfelei nagyjából 100 milliárd dollárt csengettek ki a cégnek tavaly, ebben pedig csak az online költés 20 százalékkal nőtt a korábbiakhoz képest. A Foursquare-rel kötött megállapodás is azt mutatja, hogy az AmEx a fiatalabb, új generációs ügyfeleket szeretné meggyőzni, hogy maradjanak náluk, vagy éppen pártoljanak át hozzájuk  máshonnan. Erre az utóbbi időben több kísérletet is tettek, nem túl sok sikerrel. 

A Foursquare számára azért is nagyon előnyös ez az üzlet, mert jobban ráveszi a felhasználóit arra, hogy minél több helyre, és nagyobb gyakorisággal bejelentkezzenek. Ráadásul a későbbiekben egy ilyen megállapodás magas bevételeket, és további hasonló szerződéseket eredményezhet, amivel a Foursquare felzárkózhat a közösségi oldalak élmezőnyéhez. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú a Jujj.hu eladásáról

A hazai online videózásnak és a netes közösségeknek bőven van hová fejlődnie. Az ezekben rejlő lehetőségekről, a nagy bevásárlásokról és portfólióbővítésről beszélgettünk Holman Endrével, a juj.hu-t és Cotcot.hu-t nemrég megvásárló Generál Média ügyvezetőjével. Olvassa el a teljes cikket!

Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés