Önállósodnak a bloggerek

Szerző: Berényi Konrád Forrás: Onlinemarkting.blog.hu

Címkék: Blogter | Blog.hu | blog

2010.
09.08.
09:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Amikor jópár éve a Blogter indult, érdekes folyamat volt megfigyelhető: a Blogteren elinduló, ott valamekkora nyilvánosságot kapó blogok néhány hónap múlva elköltöztek saját domainre. Hogy ennek az volt-e az oka, hogy nem tetszett nekik a Blogter felülete, vagy egyszerűen csak kellett a nagyobb szabadság, nem lehetett egyértelműen megmondani. Az biztos, hogy a Blogternek nem volt eszköze megtartani ezen embereket.

Aztán a Blog.hu valami egészen elképesztő és addig szokatlan nyilvánosságot biztosított azzal, hogy az Index.hu címlapra történő kerülés lehetőségét felvillantotta a bloggerek előtt. Így nagyon hamar piacvezetővé is vált, és számtalan blogot be is futtatott. A blogok pedig mára az életünk részévé váltak, nem valami különleges exhibicionista kinövésnek tartjuk azokat, hanem tartalomnak.

És a Blog.hu jó sokáig meg is tartotta a blogokat, hiszen a címlap ott van.

És mégis. Egyre több olyan blogot látok, amelyik költözik. Ez persze nem tömeges jelenség, de néhány megerősödött blog kilép a Blog.hu-ról és saját domainen folytatja. Pont mint a Blogter esetében anno: a Blog.hu nem tudja vagy nem akarja megtartani ezeket.

De ha jobban belegondolunk, ez valahol érthető folyamat. A blogszolgáltatók egyfajta inkubátorként rengeteg dologban segítik a bloggereket. Rendszert adnak alájuk, nyilvánosságot biztosítanak, és néha a háttérben a jogi védelemben is közreműködnek. De aztán ahogy egy blog felnő, úgy szeretné a gazdája önállónak látni, és mint egy kismadár, kirepül. Nem beszélve arról, hogy egy önálló blognak már nem kell kötődnie az Indexhez, nem kell megosztania a hirdetési helyeket, könnyebben szervezhet magának bevételeket, ha ügyes.

Persze nem mindenki lép. Ki lustaságból, ki érdekből, de marad. De az inkubátor funkció így is tettenérhető. És ez talán nem is baj: a nagy blogszolgáltatók sokat segítenek a civil tartalmak létrejöttének. És ez máris ezerszer több, mint amit bármely állami vagy politikai szereplő az elmúlt évtizedekben megtett ezen a területen.

A bejegyzés írója Berényi Konrád, az onlinemarketing.blog.hu szerzője.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés