Egyre több a brit eBay milliomos

Szerző: digibiz Forrás: FinancialTimes.com

Címkék: eBay

2011.
08.29.
13:08

4 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

25 százalékkal nőhet idén azoknak a több millió fontos forgalmat bonyolító vállalkozásoknak a száma az Egyesült Királyságban, akik az eBay-t használják a kereskedésre.

Az eBay most jelentette be, hogy ez lesz megszakítás nélkül a negyedik olyan évük, hogy folyamatosan növekszik a nagy forgalmú cégek aránya náluk, idén pedig már 159 olyan brit vállalkozó lesz aki több milliós kereskedelmi forgalmat bonyolít az eBay-en keresztül. Ráadásul ezeknek a vállalkozásoknak több mint 10 százaléka csinálhat egy éven belül 3 millió fontos forgalmat a e-kereskedelmi óriás szerint, tavaly még csak öt lépte át az 1 milliós forgalmat.

Angus McCarey, az eBay brit kiskereskedelmi igazgatója szerint, a gazdasági válság alatt és után jelentősen megnőtt a kiskereskedők akcióira az igény, és jelentősen fejlődhetett az online üzletág, amivel nekik, és a helyi kereskedőknek is szerencséjük volt. A sikeres eBay milliárdosok nagy része exportőr, Ausztráliába, Németországba vagy Franciaországba adnak el termékeket, főleg háztartási elektronikai cikkeket, divatcikkeket, lakásfelszerelést. Az eBay UK kis és középvállalkozásainak külföldi forgalma emiatt már 2010-ben is 446 millió font volt. Kiemelkedően a legtöbb ilyen vállalkozásLondonban, Birmingham-ben, Nottingham-ben, Manchester-ben, és Wakefield-ben van. Jelenleg pedig több mint 40 millió eladásra szánt termék van az eBay virtuális polcain, melyeknek 61 százaléka fixen árazott termék, és amelyeket globálisan értékesítenek.
    
4 hozzászólás 

2011.
09.26.
17:41

digibiz.hu
Köszi, elnézést, kicsit megkésve, de javítottuk! A Szerk.

4

2011.
09.05.
12:51

Csaba
akkor most milliomos vagy milliardos? nem mindegy...

3

2011.
09.01.
08:10

gy
gy

2

2011.
09.01.
08:10

gy
/|#COMMENT_TEXT|/

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés