Egyre népszerűbb az olcsóbb online tőzsde

Szerző: digibiz Forrás: MTI

Címkék: tőzsde | internet | bróker

2010.
12.20.
11:10

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kötött ügyletek 40 százalékát ma már internet alapú brókercégeken keresztül végzi a lakosság. Bár ez az arány még elmarad a tengerentúli statisztikáktól, a KBC Equitas szerint az online brókerek egyik nagy előnye, a kisebb jutalék arra ösztönözheti a lakosságot, hogy a jövőben ilyen formában forgassa megtakarításait.

A háztartások körében javult az online kereskedési platformok elfogadottsága az elmúlt két évben. Míg 2008 januárjában az internet alapú brókercégeken keresztül kötött üzletek aránya 18-19 százalék körül alakult, a tőzsde legfrissebb befektetői statisztikái szerint a magyar háztartások az idei év első kilenc hónapjában már megbízásaik több mint 40 százalékát különféle elektronikus felületeken adták. Az irányadó amerikai piacokon már az ezredforduló idején elérték ezt az arányt.

Az átlagos megtakarítással rendelkező ügyfelek számára korántsem mindegy, hogy a tőzsdén megforgatott pénzből néhány száz, vagy néhány ezer forintot vonnak le kezelési költségként. Mivel az online kezelési költség kevesebb,  így kisebb árfolyammozgások is elegendőek a nyereséghez.

Az internetes brókercégek az ügyfeleknek szóló mondandót is az interneten adják tovább:  hírleveleket, piaci elemzéseket, előrejelzéseket készítenek naponta. Az átlagos háztartás tőzsdei tájékozottsága azonban nem éri el egy profi befektetőét, ezért inkább támogatást, mint konkrét tanácsokat nyújtunk a lakossági ügyfeleknek.

Az öngondoskodás előtérbe kerülésével, az első tbsz (tartós befektetési számla) felhalmozási év lezárásával, illetve a várhatóan január elején életbe lépő adómérséklésekkel együtt a háztartások nagy része dönthet megtakarításainak minél kedvezőbb fialtatása mellett. Mivel a megtakarítókra jellemző tipikus befektetési méret havi néhány tízezer forint, az internet adta előnyök, így elsősorban az alacsonyabb költségek, egyre inkább előtérbe kerülnek.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés