Egyre nagyobb bajban a Sony

Szerző: digibiz

Címkék: Sony

2011.
05.04.
09:09

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Sony bejelentette, hogy hackerek egy második online szolgáltatást is megsértettek, így 24,6 millió felhasználó adataihoz férhettek hozzá, egy szélesebb körű támadás részeként, ami így már 100 millió felhasználói fiókot érint. A Sony Corporation papírjainak árfolyama március vége óta zuhan, és az első negyedéves gyorsjelentése is gyenge eredményt mutat.

A Sony Online Entertainment, ami személyi számítógépekre készít online játékokat, mint az EverQuest, hétfőn beszüntette szolgáltatását, és azt mondják, a hackerek megszerezhettek személyes adatokat, az azonban nem biztos, hogy bankkártya információkhoz is hozzáfértek volna. Az viszont elképzelhető, hogy 12700 nem amerikai felhasználó és egy 2007-es elavult adatbázis bankkártya adatai veszélybe kerülhettek.

A japán vállalat az utolsó illegális behatolást május másodikán érzékelte, miközben az előző támadásokat vizsgálták ki. Még április 20-án állították le a PlayStation Network-öt, amikor kiderült, hogy hackerek 77 millió felhasználó adatait lopták el. A Sony most a Szövetségi Nyomozóirodával együtt próbálja kideríteni, hogy a hat hete tartó támadássorozat folyamán mit kerestek pontosan a hackerek. Azt azonban megtagadták, hogy a Kongresszus előtt beszéljenek az ügyről.

A Sony Corporation papírjai március közepe óta meredeken zuhannak a new yorki tőzsdén, míg március elején még majdnem 37 dollárt adtak egy részvényért, a tegnapi napon 28 dollár körül jegyezték a papírt.

Április 19-én jelent meg a cég 2011es első negyedévről szóló gyorsjelentése, amely  készülékeladások drasztikus visszaesését mutatták. Az első negyedévben mindössze 8,1 millió Sony Ericsson készülék talált gazdára, míg az előző negyedévben ez a szám 11,2 millió volt, egy évvel ezelőtt pedig 10,5 millió.

Ennek megfelelően a bevétel is csökkent, 1,145 millió euróra (2010 q1: 1,405 M euró, 2010 q4: 1,528 M euró).

A cég, bár az okostelefon eladásoknak köszönhetően még mindig nyereséges, nem a japán földrengés hatásai után várhatóan a felhasználók elpártolásával is szembe kell néznie.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés