Egyre nagyobb bajban a Sony

Szerző: digibiz

Címkék: Sony

2011.
05.04.
09:09

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Sony bejelentette, hogy hackerek egy második online szolgáltatást is megsértettek, így 24,6 millió felhasználó adataihoz férhettek hozzá, egy szélesebb körű támadás részeként, ami így már 100 millió felhasználói fiókot érint. A Sony Corporation papírjainak árfolyama március vége óta zuhan, és az első negyedéves gyorsjelentése is gyenge eredményt mutat.

A Sony Online Entertainment, ami személyi számítógépekre készít online játékokat, mint az EverQuest, hétfőn beszüntette szolgáltatását, és azt mondják, a hackerek megszerezhettek személyes adatokat, az azonban nem biztos, hogy bankkártya információkhoz is hozzáfértek volna. Az viszont elképzelhető, hogy 12700 nem amerikai felhasználó és egy 2007-es elavult adatbázis bankkártya adatai veszélybe kerülhettek.

A japán vállalat az utolsó illegális behatolást május másodikán érzékelte, miközben az előző támadásokat vizsgálták ki. Még április 20-án állították le a PlayStation Network-öt, amikor kiderült, hogy hackerek 77 millió felhasználó adatait lopták el. A Sony most a Szövetségi Nyomozóirodával együtt próbálja kideríteni, hogy a hat hete tartó támadássorozat folyamán mit kerestek pontosan a hackerek. Azt azonban megtagadták, hogy a Kongresszus előtt beszéljenek az ügyről.

A Sony Corporation papírjai március közepe óta meredeken zuhannak a new yorki tőzsdén, míg március elején még majdnem 37 dollárt adtak egy részvényért, a tegnapi napon 28 dollár körül jegyezték a papírt.

Április 19-én jelent meg a cég 2011es első negyedévről szóló gyorsjelentése, amely  készülékeladások drasztikus visszaesését mutatták. Az első negyedévben mindössze 8,1 millió Sony Ericsson készülék talált gazdára, míg az előző negyedévben ez a szám 11,2 millió volt, egy évvel ezelőtt pedig 10,5 millió.

Ennek megfelelően a bevétel is csökkent, 1,145 millió euróra (2010 q1: 1,405 M euró, 2010 q4: 1,528 M euró).

A cég, bár az okostelefon eladásoknak köszönhetően még mindig nyereséges, nem a japán földrengés hatásai után várhatóan a felhasználók elpártolásával is szembe kell néznie.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés