Egyre kevesebb szállás foglalható a neten

Szerző: digibiz

Címkék: szállás | online

2011.
05.10.
14:18

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egyre többen foglalnak szobát a neten, a hotelek viszont csökkentik az online utazási irodák számára fenntartott szobák számát, hogy a látogatók kevesebb kedvezményhez jussanak.

A Rubicon felmérése szerint, mely a Marriott, a Hilton vagy a Hyatt áraival mérte össze az online irodákat, az Expedia, Orbitz vagy a Priceline oldalakon a szobaárakátlagosan 31 dollárral, vagy 22 százalékkal olcsóbbak a szállodaláncok hivatalos weboldalain elérhetőnél. Ezek az oldalak nyújtották az online foglalások 9,1 százalékát a legutóbbi negyedévben. Viszont csak az online utazási irodák tapasztaltak visszaesést a hotel vállalatoktól kapott munkákból.

A visszaesés akkor indult amikor a hotel szolgáltatók elkezdték emelni a napi átlagos árakat, ami most nagyjából 99 dollár. Még a kedvezményes szobák ára is 4 százalékkal emelkedett a tavalyi utolsó negyedévhez képest. Azoknak az üzletembereknek, akik amúgy is inkább hagyományos módon foglalnak szobát, ezek a változások nem olyan feltűnőek, de az átlagos utazóközönség megérzi.

Amíg rosszabbak voltak a gazdasági körülmények, a nagy szállodaláncok előszeretettel alkalmazták az online ügynökségeket, nagyjából 25 százalékban értékesítettek rajtuk keresztül, hiszen az általuk biztosított kedvezményekkel több látogatót tudtak megnyerni. Most azonban, hogy fellendülőben van a gazdaság, változott a helyzet. A Marriott például, ami 3600 hotelt működtet világszerte, 5,6 százalékos növekedést tapasztalt az első negyedévben. Ők a saját webhelyükön fejlesztették a szobafoglalási szolgáltatást, de azt mondják továbbra is fenntartják a kapcsolatot az online ügynökségekkel. A céljuk azonban már nem az eladások növelése, hanem azok optimalizálása. Úgy látják ezekkel a cégekkel együttműködve tudnak egy minél szélesebb körű vendégkört létrehozni.
    
1 hozzászólás 

2011.
05.19.
09:47

frici
Marriott, Hilton és Hyatt egy cikkben az "átlagos utazóközönség"-gel? Asszem idén nem a Hiltonba megyek nyaralni, jó, hogy ez a cikk rávilágított itt a dolgokra. Amúgy is, a múltkor mintha nem cserélték volna naponta a villanyborotvát, a kaviár meg sós volt...

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés