Egyre kevesebb szállás foglalható a neten

Szerző: digibiz

Címkék: szállás | online

2011.
05.10.
14:18

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egyre többen foglalnak szobát a neten, a hotelek viszont csökkentik az online utazási irodák számára fenntartott szobák számát, hogy a látogatók kevesebb kedvezményhez jussanak.

A Rubicon felmérése szerint, mely a Marriott, a Hilton vagy a Hyatt áraival mérte össze az online irodákat, az Expedia, Orbitz vagy a Priceline oldalakon a szobaárakátlagosan 31 dollárral, vagy 22 százalékkal olcsóbbak a szállodaláncok hivatalos weboldalain elérhetőnél. Ezek az oldalak nyújtották az online foglalások 9,1 százalékát a legutóbbi negyedévben. Viszont csak az online utazási irodák tapasztaltak visszaesést a hotel vállalatoktól kapott munkákból.

A visszaesés akkor indult amikor a hotel szolgáltatók elkezdték emelni a napi átlagos árakat, ami most nagyjából 99 dollár. Még a kedvezményes szobák ára is 4 százalékkal emelkedett a tavalyi utolsó negyedévhez képest. Azoknak az üzletembereknek, akik amúgy is inkább hagyományos módon foglalnak szobát, ezek a változások nem olyan feltűnőek, de az átlagos utazóközönség megérzi.

Amíg rosszabbak voltak a gazdasági körülmények, a nagy szállodaláncok előszeretettel alkalmazták az online ügynökségeket, nagyjából 25 százalékban értékesítettek rajtuk keresztül, hiszen az általuk biztosított kedvezményekkel több látogatót tudtak megnyerni. Most azonban, hogy fellendülőben van a gazdaság, változott a helyzet. A Marriott például, ami 3600 hotelt működtet világszerte, 5,6 százalékos növekedést tapasztalt az első negyedévben. Ők a saját webhelyükön fejlesztették a szobafoglalási szolgáltatást, de azt mondják továbbra is fenntartják a kapcsolatot az online ügynökségekkel. A céljuk azonban már nem az eladások növelése, hanem azok optimalizálása. Úgy látják ezekkel a cégekkel együttműködve tudnak egy minél szélesebb körű vendégkört létrehozni.
    
1 hozzászólás 

2011.
05.19.
09:47

frici
Marriott, Hilton és Hyatt egy cikkben az "átlagos utazóközönség"-gel? Asszem idén nem a Hiltonba megyek nyaralni, jó, hogy ez a cikk rávilágított itt a dolgokra. Amúgy is, a múltkor mintha nem cserélték volna naponta a villanyborotvát, a kaviár meg sós volt...

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés