Hasít a mobilnet a Belvárosban

Szerző: digibiz Forrás: index.hu / digibiz.hu

Címkék: T-Mobile | Telenor | LTE | mobilinternet

2010.
10.01.
10:28

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Valóban jól működik a főváros több pontján tesztelt 4. generációs mobilhálózat, a T-Mobile és az Ericsson által kiépített LTE-rendszerrel hasít a mobilnet. A héten a Telenor is felvette a kesztyűt, bár a cég hálózatfejlesztésének gyakorlati haszna csak évek múlva lesz érezhető.

flickr.comBelvárosi környezetben is jól működik a 4. generációs mobilhálózat, amellyel akár 100 megabites letöltési sebesség is elérhető - számolt be róla tegnap az Index. Eredetileg csak a T-Mobile szerémi úti központjában működött az LTE hálózat (amit az Index is kipróbált), de a tesztet kiterjesztették a XI. kerületre és a Belvárosra is. A teszthálózat 100 Mbps letöltési és 35 Mbps feltöltési sebességet ért el, ami jelzi a technológiában rejlő komoly lehetőségeket. A hálózatot azért tesztelték az V. kerületben, hogy sűrűbb beépítésű területeken is kipróbálhassák. A mobilszolgáltató közleménye szerint a tapasztalatok kedvezőek voltak, az LTE (a jelenleg használt 3G és HSPA rendszerek utódja) a sűrűbben lakott és a kevésbé beépített területeken is megfelelt az elvárásaiknak. A rendszert a két cég már egy éve teszteli, és néhány éven belül Magyarországon is szolgáltatást nyújtanak.

A Telenor is beszáll a játékba

A héten már beszámoltunk arról, hogy a Telenor óriásberuházás (kétszáz millió euró) keretében fejleszti a hálózatát. A cég  műszaki vezérigazgató-helyettese, Koller György, hét eleji sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy 2011 második felében, 2012 elején bevezetik az LTE-t, bár szerinte hiába készül fel egy szolgáltató a negyedik generációs hálózat bekapcsolására, ha ehhez nincsenek meg a szabályozási feltételek. A Telenor és a ZTE Corp. először augusztusban adta a köz tudtára, hogy hatalmas beruházásra készülnek. A kínai cég mobil hálózati berendezéseket szállít és negyedik generációs LTE hálózatot épít ki a Telenor Magyarországnak.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés