Egymillió Charlie Sheen követő egy nap alatt

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Twitter | Charlie Sheen

2011.
03.03.
13:28

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Charlie Sheen alig csatlakozott a Twitterhez, de röpke 24 órán belül már több, mint egymillióan követték. Még rendes profilképe sem volt, csak a hitelesített felhasználói fiók lett elérhető, de mégis már mindenki azt találgatta mi lesz az első twittje.

A Két pasi meg egy kicsi eddigi sztárjától a napokban vált meg a sorozat, miután Sheen egy tévéműsorban ócsárolta a sitcom készítőit. Eddig is voltak problémák a színésszel (drogok, alkohol, nem jeleik meg időben, stb), de most úgy tűnik, betelt a pohár. A tőle vett idézetekkel, vicces animációkkal egyből tele lett az internet. A botrányt kihasználva a sztár menedzsmentje kapcsolatba lépett az Ad.ly-vel. A cég azzal foglalkozik, hogy a hírességeket befuttassa a közösségi médiában, és kapcsolatot teremtsen nekik a hirdetőkkel. Ez elég gyorsan ment, mert a kérés után az @CharlieSheen Twitter fiók már élt is március másodikának reggelén.

Nem sokkal később Sheen kitwittelte a képet, majd egyből népszerűvé tette a #tigerblood hashtag-et. Innentől pedig nincs megállás. Nyilván az utóbbi hetek megnyilatkozásai, Sheen kétes, de mindenképpen rock and roll életvitele miatt az embereket érdekli mit csinál, még akkor is, ha nem szimpatikus nekik. Sean Rad, az Ad.ly alapítója, szerint a legjobb döntés volt, hogy Sheen aktív legyen a Twitteren, mert így nagyon könnyen, és gyorsan elérheti a közönségét. Ráadásul úgy tűnik hamar beletanult, mit, hogyan kell csinálni.

Jelenleg az Ad.ly értékesíti Sheen Twitterét a hirdetők felé, de nincs köztük megállapodás a reklámelhelyezést illetően. Viszont a bejegyzésekben már láthatunk nem is nagyon elrejtett ingyenes hirdetéseket a Pepsinek, vagy a Direct TV-nek. Rad azt mondta, ez még kialakul.
Nem tudni, hogy az @CharlieSheen felhasználói fiók szerezte-e meg a legtöbb követőt, a legrövidebb idő alatt a Twitter történetében, de figyelemre méltó hirtelen népszerűsége. A magát "munkanélküli nyertesnek" definiáló Sheen pedig úgy néz ki egyből a Twitter egyik megosztó, és megmondó személyisége lett.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Fesztiválok online

A közösségi szájtokon való jelenlét a fesztiváloknak is létszükséglet, az oldalakat lájkolni és követni szinte kötelező. Az európai rendezvények szervezői emellett online fesztiváltévével, fesztiválos iPhone applikációval, a fesztiválhonlapba integrált repjegy- és autóbérlési lehetőséggel is előrukkoltak.

Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés