Egyelőre elutasították az internet semlegességet

Szerző: digibiz

Címkék: internet semlegesség

2011.
03.10.
15:55

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Fehér Ház felelős bizottsága tegnap megszavazta az internet semlegességére vonatkozó szabályozás érvénytelenítését. A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) által létrehozott szabályozás azonban addig érvényben marad, amíg a Kongresszus és az elnök nem tesz további lépéseket.

A republikánus vezetésű Ház kommunikációs és technológiai albizottsága 15-8-as arányban mondott igent a szabályozást tiltó javaslatra. A javaslat, amely a Kongresszus felülvizsgálati jogát használta fel arra, hogy megváltoztassa a szabályokat, most a Ház Energia és Kereskedelmi Bizottsága elé kerül majd.

Több republikánus és néhány demokrata törvényalkotó is kritizálta az FCC-t az első online hozzáférés szabályozásáa vonatkozó kísérlete miatt, ami tiltja a blokkolást és az internetforgalom diszkriminatív lassítását. Fred Upton bizottsági elnök azzal érvelt, hogy a szabályozás akadályozná a foglalkoztatás növekedését a hírközlési szektorban. Szerinte ha az FCC valóban mérlegelné intézkedéseinek előnyeit és hátrányait, nem szabályozná az internetet. Ezzel a Google, a Netflix és más nagy internetes cégek is egyetértenek.

Vannak olyan vásárlói csoportok azonban akik csalódottak a döntés miatt. Ők szorgalmazták az FCC szabályozását, ami nélkül szerintük az internetes cégek megfoszthatják őket bizonyos szolgáltatásoktól.

Elemzők szerint a Ház szavazása ellenére a szabályozás a helyén maradhat, mert a demokraták által uralt Szenátus már valószínűleg nem fogadja el a tiltó javaslatot, ráadásul Barack Obama is az FCC szabályozását támogatja.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

ÜGYFÉLKAPU

Bár karbantartás miatti leállások a jövőben is várhatók, az ügyfélkapu köszöni szépen, rekord látogatottság mellett működik. A közel ötmilliárdos EU-s finanszírozású rendszer fejlesztéséről Oláh Istvánt, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés