Egyelőre elutasították az internet semlegességet

Szerző: digibiz

Címkék: internet semlegesség

2011.
03.10.
15:55

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Fehér Ház felelős bizottsága tegnap megszavazta az internet semlegességére vonatkozó szabályozás érvénytelenítését. A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) által létrehozott szabályozás azonban addig érvényben marad, amíg a Kongresszus és az elnök nem tesz további lépéseket.

A republikánus vezetésű Ház kommunikációs és technológiai albizottsága 15-8-as arányban mondott igent a szabályozást tiltó javaslatra. A javaslat, amely a Kongresszus felülvizsgálati jogát használta fel arra, hogy megváltoztassa a szabályokat, most a Ház Energia és Kereskedelmi Bizottsága elé kerül majd.

Több republikánus és néhány demokrata törvényalkotó is kritizálta az FCC-t az első online hozzáférés szabályozásáa vonatkozó kísérlete miatt, ami tiltja a blokkolást és az internetforgalom diszkriminatív lassítását. Fred Upton bizottsági elnök azzal érvelt, hogy a szabályozás akadályozná a foglalkoztatás növekedését a hírközlési szektorban. Szerinte ha az FCC valóban mérlegelné intézkedéseinek előnyeit és hátrányait, nem szabályozná az internetet. Ezzel a Google, a Netflix és más nagy internetes cégek is egyetértenek.

Vannak olyan vásárlói csoportok azonban akik csalódottak a döntés miatt. Ők szorgalmazták az FCC szabályozását, ami nélkül szerintük az internetes cégek megfoszthatják őket bizonyos szolgáltatásoktól.

Elemzők szerint a Ház szavazása ellenére a szabályozás a helyén maradhat, mert a demokraták által uralt Szenátus már valószínűleg nem fogadja el a tiltó javaslatot, ráadásul Barack Obama is az FCC szabályozását támogatja.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés