Megtriplázódott idén a mobilos adatforgalom

Szerző: digibiz Forrás: IT café

Címkék: adatforgalom | mobil | Ericsson

2010.
08.17.
14:13

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A mobil-előfizetések száma már meghaladja az ötmilliárdot, az előrejelzések szerint ez a szám ötvenre is felmehet tíz éven belül. Ennek tudatában nem meglepő, hogy a mobil adatforgalom is ugrásszerűen megnőtt. Csak az elmúlt egy évben háromszor nagyobb az adatátvitel, mint előtte, és ezzel már a hangátviteli forgalmat is felülmúlta.

Habár az összes mobil-előfizetés mindössze 10%-a széles sávú, ám a forgalomnövekedésben ezek kiemelt szerepet játszanak. Az Ericsson  a világ hálózatai tényleges forgalmának mérésével kimutatta, hogy a mobil adatátvitel közel megháromszorozódott az elmúlt év során, így a hangátvitelnél tízszer gyorsabb növekedést ért el - adta hírül az IT café. A mobil adatforgalom továbbra is exponenciálisan növekszik, még azt követően is, hogy 2009 decemberében az adatfogalom először lépte át a hangátviteli forgalmat.

Az Ericsson statisztikái szerint a globálisan mért adatforgalom 2010 második negyedévében körülbelül havi 225 ezer terabájt volt. "A mobil széles sávra vonatkozó üzleti modell növeli a jövedelmezőséget, és a kiemelkedő szolgáltatási minőség által biztosítja a piaci versenyelőnyt. Kulcsfontosságú, hogy a szolgáltatók a végpont-végpont konvergens IP-hálózatokat helyezzék a középpontba a drasztikus forgalomnövekedés kezelésében, a költségek csökkentése és a felhasználói élmény javítása mellett. A mobil széles sáv formálja a mindennapi kommunikációt az egyén és a társadalom szintjén egyaránt" - nyilatkozta Håkan Eriksson, az Ericsson alelnöke, műszaki igazgatója, az Ericsson Silicon Valley elnöke.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés