E-reklám is lehetne az autókon

Szerző: digibiz Forrás: MTI/digibiz.hu

Címkék: e-rendszám | reklámfelület

2010.
06.24.
14:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Míg Magyarországon az egyik bank a bannerekben feltüntetett Twitter bejegyzésekkel hívja fel magára a figyelmet, addig Kaliforniában egy politikus az elektronikus rendszámtábla bevezetésére tett javaslatot. Ezeken nem csupán reklámokat lehetne elhelyezni, hanem akár közlekedési információkat is, tehát még azt se lehet mondani, hogy teljesen öncélú a tervezet.

Curren Price kaliforniai szenátor elképzelése szerint a táblák a járművek mozgása közben reklámokat mutatnának, a rendszám azonban egy kisebb felületen mindig megmaradna. Ha a kocsi több mint négy másodpercre akár a forgalomban, akár egy piros lámpánál megáll, a tábláról eltűnnének a reklámok, és csak a rendszám lenne látható. Price hangsúlyozza, hogy nem akarja mozgó reklámhordozóvá változtatni az autókat. Az újítás fő célja, hogy több bevételhez jusson a szövetségi állam, a hirdetők ugyanis csak az állami autófelügyeleten keresztül reklámozhatnának. Az elektronikus rendszámtáblákról szóló javaslat az állami törvényhozás elé került, a San Franciscó-i Smart Plate vállalat már hozzá is fogott a fejlesztéshez, jóllehet még nincs végleges döntés az ügyben.

Senki sem tud róla

Magyarországon kizárólag az illetékes okmányirodában lehet rendszámtáblát hivatalosan kikérni. Ők azok, akik a gyártóval felveszik a kapcsolatot, és végül náluk lehet átvenni. A digibiz.hu megkeresett néhány illetékest, köztük cégeket is, azzal a kérdéssel, hogy itthon vajon létezik-e már elektronikus rendszámtábla. Továbbirányítottak bennünket a hatóságokhoz, azzal a jelszóval, hogy a rendszámtáblák az okmányirodákhoz tartoznak. Ott pedig szintén lerázták magukról a válaszadás ódiumát, és arra kértek, hogy levélben keressük fel a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát, ők tudnak nekünk nyilatkozni ez ügyben. Mindebből, és a meglepett hangokból arra következtetünk, hogy hazánkban még nem tervezik az e-rendszámtábla bevezetését, de még csak nem is hallottak róla.

Marketing ötletek itthon

Ötletes reklám megoldásokból egyébkén hazánkban sincs hiány: bár még elektronikus rendszámtáblával nem rendelkezik senki, a Budapest Bank bannerében helyet kapnak friss Twitteres bejegyzések , ezáltal azt az érzés keltve, hogy a téma van annyira fontos, hogy az adott pillanatban is beszélgetés, online kommunikáció folyik róla.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Fesztiválok online

A közösségi szájtokon való jelenlét a fesztiváloknak is létszükséglet, az oldalakat lájkolni és követni szinte kötelező. Az európai rendezvények szervezői emellett online fesztiváltévével, fesztiválos iPhone applikációval, a fesztiválhonlapba integrált repjegy- és autóbérlési lehetőséggel is előrukkoltak.

Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés