E-reklám is lehetne az autókon

Szerző: digibiz Forrás: MTI/digibiz.hu

Címkék: e-rendszám | reklámfelület

2010.
06.24.
14:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Míg Magyarországon az egyik bank a bannerekben feltüntetett Twitter bejegyzésekkel hívja fel magára a figyelmet, addig Kaliforniában egy politikus az elektronikus rendszámtábla bevezetésére tett javaslatot. Ezeken nem csupán reklámokat lehetne elhelyezni, hanem akár közlekedési információkat is, tehát még azt se lehet mondani, hogy teljesen öncélú a tervezet.

Curren Price kaliforniai szenátor elképzelése szerint a táblák a járművek mozgása közben reklámokat mutatnának, a rendszám azonban egy kisebb felületen mindig megmaradna. Ha a kocsi több mint négy másodpercre akár a forgalomban, akár egy piros lámpánál megáll, a tábláról eltűnnének a reklámok, és csak a rendszám lenne látható. Price hangsúlyozza, hogy nem akarja mozgó reklámhordozóvá változtatni az autókat. Az újítás fő célja, hogy több bevételhez jusson a szövetségi állam, a hirdetők ugyanis csak az állami autófelügyeleten keresztül reklámozhatnának. Az elektronikus rendszámtáblákról szóló javaslat az állami törvényhozás elé került, a San Franciscó-i Smart Plate vállalat már hozzá is fogott a fejlesztéshez, jóllehet még nincs végleges döntés az ügyben.

Senki sem tud róla

Magyarországon kizárólag az illetékes okmányirodában lehet rendszámtáblát hivatalosan kikérni. Ők azok, akik a gyártóval felveszik a kapcsolatot, és végül náluk lehet átvenni. A digibiz.hu megkeresett néhány illetékest, köztük cégeket is, azzal a kérdéssel, hogy itthon vajon létezik-e már elektronikus rendszámtábla. Továbbirányítottak bennünket a hatóságokhoz, azzal a jelszóval, hogy a rendszámtáblák az okmányirodákhoz tartoznak. Ott pedig szintén lerázták magukról a válaszadás ódiumát, és arra kértek, hogy levélben keressük fel a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát, ők tudnak nekünk nyilatkozni ez ügyben. Mindebből, és a meglepett hangokból arra következtetünk, hogy hazánkban még nem tervezik az e-rendszámtábla bevezetését, de még csak nem is hallottak róla.

Marketing ötletek itthon

Ötletes reklám megoldásokból egyébkén hazánkban sincs hiány: bár még elektronikus rendszámtáblával nem rendelkezik senki, a Budapest Bank bannerében helyet kapnak friss Twitteres bejegyzések , ezáltal azt az érzés keltve, hogy a téma van annyira fontos, hogy az adott pillanatban is beszélgetés, online kommunikáció folyik róla.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés