Duplázott a LinkedIn

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: LinkedIn | tőzsde

2012.
02.10.
13:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Megduplázta bevételét a LinkedIn a negyedik negyedévben előző év azonos időszakához képest.

Erős negyedik negyedévet tudhat maga mögött a LinkedIn szakmai hálózat, amelynek már 145 millió tagja van, szeptember és december között 14 millióval nőtt a bázisa. Hazánkból majdnem kétszázezren használják. A csütörtökön bejelentett nettó jövedelme és a bevétel is túlszárnyalta a Wall Street elvárásait. 

A vállalat 6,9 millió dollárt keresett, vagyis 6 centet részvényenként. A nyeresége egy évvel korábban mégcsak 1,6 millió dollár volt. Közvetlenül azonban nem lehet összehasonlítani a két értéket, mert a LinkedIn 2011 májusában tette meg a nyilvános kibocsátást. Az biztos, hogy az egyszeri tételek hatásait kiszűrve részvényenként 12 centes nyereséggel zárta a negyedévet a cég, miközben az elemzők 7 centes profitra számítottak. 

168 millió dolláros bevételre tett szert, ami 8 millió dollárral meghaladta az elemzői várakozásokat is. A hírek hallatán tegnap közel 7%-ot növekedett a részvényeinek ára.

A LinkedIn számadatai most még nagyobb izgalmat képeztek a Facebook hamaroasan várható tőzsdére lépése köré, hiszen azt bizonyítja, hogy mégiscsak van potenciál a közösségi média bizniszben. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés