Drámaian csökkent az Amazon bevétele

Szerző: digibiz

Címkék: Amazon

2011.
04.27.
11:56

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az első negyedév eredményei alapján ugyan 9,86 milliárd dolláros forgalma volt az Amazonnak, ami 38 százalékos növekedést jelent az egy évvel ezelőttihez képest, de eközben zuhant a nettó árbevétele. A múlt héten leálltak az Amazon által működtetett szerverek.

Az e-kereskedelmi óriás nettó árbevétele 33 százalékkal kevesebb, 201 millió dollár lett, a tavalyi utolsó negyedév 299 milliójához képest ez nagyon jelentős csökkenés, még akkor is, ha a negyedik negyedév eladásait a karácsonyi roham jelentősen megnövelte. A cég szabad készpénzállománya 9 százalékkal nőtt, így elérte a 3,03 milliárd dollárt, 2010 negyedik negyedévben ez 2,78 milliárd dollár volt.
 
A csökkenő bevételek okait magyarázva Jeff Bezos, az Amazon alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy az utóbbi 3 hónapban rengeteg új fejlesztést indítottak útjára, mint a Kindle könyvtári kölcsönzés, a Cloud Player, Amazon AppStore, és még sorolhatnánk. Ezeket a felhasználók kedvezően fogadták, de hosszú távon számítanak belőlük nagyobb bevételekre, most még csak az eladásokat dobták meg. 

Tudható még a pénzügyi jelentésből, hogy a Kindle könyváruházban már több, mint 900000 könyv található, és az alig megnyitott AppStore-ból már milliónyi alkalmazást töltöttek le a felhasználók. Észak-Amerikában az eladások a 2010-es első negyedévhez képest 45 százalékkal, a nemzetközi szegmens eladásai pedig 31 százalékkal nőttek. A cég nemzetközi médiaértékesítése elérte a 3,96 milliárd dollárt, ami szintén magasabb a tavalyi értékeknél.

A gyorsjelentés kiadását megelőzően, a múlt héten leállt az Amazon által működtetett szerverek nagy része, amelyeken más cégek rendszerei futottak, így több portál, köztük a Foursquare közösségi oldal működése is akadozott.  
 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Akcióban a szezonális termékek

A webáruházak többsége nem készül külön akcióval a nyárra, inkább az őszi és téli időszakhoz hasonlóan a szezonális termékeket kínálják kedvezménnyel. Az internetes üzletek a válság miatt nem változtattak az árazási szokásaikon, azonban így is növelték vásárlóik számát.

Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés