Drámaian csökkent az Amazon bevétele

Szerző: digibiz

Címkék: Amazon

2011.
04.27.
11:56

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az első negyedév eredményei alapján ugyan 9,86 milliárd dolláros forgalma volt az Amazonnak, ami 38 százalékos növekedést jelent az egy évvel ezelőttihez képest, de eközben zuhant a nettó árbevétele. A múlt héten leálltak az Amazon által működtetett szerverek.

Az e-kereskedelmi óriás nettó árbevétele 33 százalékkal kevesebb, 201 millió dollár lett, a tavalyi utolsó negyedév 299 milliójához képest ez nagyon jelentős csökkenés, még akkor is, ha a negyedik negyedév eladásait a karácsonyi roham jelentősen megnövelte. A cég szabad készpénzállománya 9 százalékkal nőtt, így elérte a 3,03 milliárd dollárt, 2010 negyedik negyedévben ez 2,78 milliárd dollár volt.
 
A csökkenő bevételek okait magyarázva Jeff Bezos, az Amazon alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy az utóbbi 3 hónapban rengeteg új fejlesztést indítottak útjára, mint a Kindle könyvtári kölcsönzés, a Cloud Player, Amazon AppStore, és még sorolhatnánk. Ezeket a felhasználók kedvezően fogadták, de hosszú távon számítanak belőlük nagyobb bevételekre, most még csak az eladásokat dobták meg. 

Tudható még a pénzügyi jelentésből, hogy a Kindle könyváruházban már több, mint 900000 könyv található, és az alig megnyitott AppStore-ból már milliónyi alkalmazást töltöttek le a felhasználók. Észak-Amerikában az eladások a 2010-es első negyedévhez képest 45 százalékkal, a nemzetközi szegmens eladásai pedig 31 százalékkal nőttek. A cég nemzetközi médiaértékesítése elérte a 3,96 milliárd dollárt, ami szintén magasabb a tavalyi értékeknél.

A gyorsjelentés kiadását megelőzően, a múlt héten leállt az Amazon által működtetett szerverek nagy része, amelyeken más cégek rendszerei futottak, így több portál, köztük a Foursquare közösségi oldal működése is akadozott.  
 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés