Drágulhat a mobilinternet?

Szerző: digibiz

Címkék: mobil forgalom | okostelefon

2011.
02.28.
11:59

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Kétszeresére nőtt a mobil adatforgalom a tavalyihoz képest. Köszönhető mindez az okostelefonok és táblagépek egyre széleskörűbb használatásak, és a mobil videók népszerűségének. Ez azonban rengeteg pénzébe kerül a vezeték nélküli szolgáltatóknak, ami hamarosan a telefonszámlánkon is látszódni fog.

A Cisco előrejelzése szerint ez a nagymértékű növekedés legalább 2014-ig tartható lesz, ami a mai adatforgalom tizenhétszeresét jelenti majd. Nem csak az okostelefonok okozzák ezt a robbanást, hanem a vezeték nélküli csatlakozásra képes táblagépek, és laptopok is. A szolgáltatóknak fel kell zárkózniuk a megnövekedett igényekhez, gyorsabbá, hatékonyabbá kell tenniük a hálózataikat. Ez viszont nem olcsó dolog.

Az Egyesült Államokban a Verzion Wireless csak 2009-ben 17 milliárd dollárt költött fejlesztésekre, a Sprint 14,5-öt, az AT&T pedig tavaly 19 milliárdot. Az már most érzékelhető, hogy ez az előfizetőkre nézve egyre nagyobb terheket jelent majd. A Sprint 10 dollárt kér pluszban a 4G szolgáltatásáért, az AT&T a magasabb adatforgalmat fizetteti meg úgy, hogy 2 gigabájtos havi limiten felül minden újabb gigáért 10 dollárt kér. A Verzion pedig egyszerűen halogatja a korlátlan adatforgalom bevezetésének tervét, és aszerint árazza be a mobilnet csomagokat, hogy melyik, milyen sebességet biztosít.

Amint a szolgáltatók beérik a felhasználói igényeket, az árak beállnak egy élhető szintre, addig viszont számítani kell emelkedésre, és megszorításokra a mobil adatforgalom kérdésében.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés