Drágább, de már Európában is kapható az iPad

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu / MTI

Címkék: Apple | iPad | Európa

2010.
05.29.
14:10

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az április 3-i amerikai indulást követően az iPad európai és ázsiai értékesítését április végre tervezték, de az Apple táblagépének váratlan népszerűsége miatt csak tegnap, május 28-án történ meg nemzetközi bevezetése.

Az Egyesült Államokban április elejétől kapható iPad-ből az első négy hét alatt több mint 1 millió darabot értékesítettek. Az Apple szerint a készülék rendkívüli népszerűsége miatt kényszerültek a nemzetközi bevezetés elhalasztására, a május 10-től előrendelhető iPadeket péntektől kezdve árulják Kanadában, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban, Ausztráliában és Japánban.

MTI
 London, Regent Street, 2010. május 28  - MTI fotobank

Az eszköz népszerűségére alapozva a brit Financial Times gazdasági napilap már elkészítette az elektronikus kiadás iPadre optimalizált változatát, amelyet eddig több mint 100 ezren töltöttek le Amerikában. Rob Grimshaw, a Financial Times online kiadásának ügyvezető igazgatója szerint a múlt héten a digitális változatra előfizetők 20 százaléka már iPadről adta le rendelését. Az iPhone szoftverével működő, 1,25 centiméter vastag, 9,7 colos, azaz 24,6 centiméter átmérőjű érintőképernyős készülék legegyszerűbb 16 gigabájtos változata Nagy-Britanniában 429 fontba (139 ezer forint) kerül.

Az appleblog.blog.hu  korábbi számításai szerint a jelenlegi európai-magyarországi árszintkülönbséget alapul véve a New Yorkban nettó 100 ezer, bruttó 110 ezer forintos alapgép Németországban körülbelül 125 ezer, Magyarországon körülbelül 135 ezer forint lesz, a 3G-s, 64 gigabájtos memóriával szerelt csúcsmodell ára meg 140-155-200-215 ezer forintos skálán mozog majd. Ezek persze elméleti számítások a jelenlegi dollár-euró-forint-árfolyamot alapul véve.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Közösségi médaikonzerv

A myVIP-re naponta 220.000 hozzászólás és 200.000 képfeltöltés érkezik, több mint 40 millió képet és 700.000 videót tárolnak, ez átlagosan 200.000 képfeltöltést jelent. Az iWiW jelenleg 56 millió fényképet tárol, a felhasználók naponta 30 ezer képet kommentelnek, és 120 ezer új fotót töltenek fel az oldalra.

Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés