Óvakodj a górétól!

Szerző: digibiz Forrás: a hang

Címkék: digibiz blog | Magyar Telekom | Winkler János

2010.
04.23.
09:24

2 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Drámai fordulatot vett a héten a Magyar Telekomban folyó küzdelem a hatalomért. Chris Mattheisen, a Telekom első embere, akinek a nevét begépelve a Google keresőbe második ajánlatként azt kapjuk, hogy "Chris Mattheisen lemond" (31 ezer találat), egy újabb, nagyon erősnek hitt embernek kötött útilaput a talpára. Winkler János megy, Mattheisen pedig tovább erősödve törheti őszülő kobakját azon, hogy merre vezesse a még mindig hatalmas, de folyamatosan kisebbedő cégbirodalmat.

Tavaly év végén még attól volt hangos a magyar sajtó, hogy Chris menni fog (ennek nyomát őrzi a kereső), ám a szívós amerikai - amikor eljött az ideje - csattanós választ adott a feltételezésekre. Ahogy ezt a multik világában mondani szokás, Chris elvégezte a házi feladatot: ahelyett, hogy beszállt volna a kocsmai verekedésbe, nyelt, kifelé pedig hallgatott, ám cégen, a Deutsche Telekomon belül minden bizonnyal megszerezte a szükséges támogatást a megsemmisítő ellencsapásra. Nincs ebben semmi hősies vagy szikrázóan elmés elem, viszont a módszer rendkívül hatékony. A teljes erőfölény birtokában ellentámadást vezényelni nem nagy bátorság, viszont az ellen gyorsan és veszteség nélkül padlóra küldhető. Tiszta Amerika.

Egyik konkurensénél a Magyar Telekom átszervezéséről szóló hírt hallván pezsgőt bontottak: megint legalább egy félév nyugalom, lehet zavartalanul rohanni előre, a nagy rivális továbbra is magával lesz elfoglalva.

Amióta Straub Elekkel és Pásztory Tamással végzett Chris, tehát 2006. december eleje óta nincs nyugalom a Krisztina körúti székházban. Az imént említett duó távozása miatt védtelenné vált Simó György kirúgása jelezte, hogy aki nincs vagy nem volt Chrissel, azt kipenderítik a Telekomból - előbb vagy inkább utóbb, pontosabban: amikor eljön az ideje. Aztán - ahogy mesélik - a hetyke Winkler megkóstolta Christ - de a többit már ismerik a nyájas olvasók. Winkler alulbecsülhette Christ. Sokan követték már el ezt a hibát.

Egyébiránt nagyon érdekes volna inkább arról hallani - ha a bulvaritás fölé emelkedünk picit -, hogy a Magyar Telekom mihez fog a jövőben, már ami a lényeget, vagyis az üzletet, a szakmát illeti. Miként próbálja megőrizni vezető szerepét a hazai infokommunikációban, milyen jövőkép szerint írja újra stratégiáját? Mit tesz a szánalmasan vergődő, hajdan szebb napokat látott online média-portfóliójával? Lesz-e konkrét személyeket (volt és jelenlegi alkalmazottakat) is érintő jogi konzekvenciája annak, hogy még a Straub-időkben átzakatolt a központi pénzügyön, kontrollingon, a belső ellenőrzésen és a jogi területen 8 milliárd forintnyi kenőpénz a balkáni terjeszkedést megolajozandó? Mikor előzi meg az alkalmazotti értékek között a főnök iránti lojalitást a tehetség, a hozzáértés, a profizmus? Vagy kár a kérdésekért, ez a vállalatmonstrum képtelen a megújulásra, elemeire fog hullani?

Ennek mikor jön el az ideje?
    
2 hozzászólás 

2010.
04.25.
21:59

Norman
Érdekes kérdések közé meg egy - a Chris által eltapsolt 20 milliárdos ügyvédi díj is a balkáni vizsgálat mi volt? Ki került ennyibe?

Meddig lehet még szórakozni a Telekom részvényeseivel?

2

2010.
04.23.
13:18

IPacs
Törpe=góré? Chris=góré? Chris=törpe? Most akkor melyik is?

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés