Óvakodj a górétól!

Szerző: digibiz Forrás: a hang

Címkék: digibiz blog | Magyar Telekom | Winkler János

2010.
04.23.
09:24

2 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Drámai fordulatot vett a héten a Magyar Telekomban folyó küzdelem a hatalomért. Chris Mattheisen, a Telekom első embere, akinek a nevét begépelve a Google keresőbe második ajánlatként azt kapjuk, hogy "Chris Mattheisen lemond" (31 ezer találat), egy újabb, nagyon erősnek hitt embernek kötött útilaput a talpára. Winkler János megy, Mattheisen pedig tovább erősödve törheti őszülő kobakját azon, hogy merre vezesse a még mindig hatalmas, de folyamatosan kisebbedő cégbirodalmat.

Tavaly év végén még attól volt hangos a magyar sajtó, hogy Chris menni fog (ennek nyomát őrzi a kereső), ám a szívós amerikai - amikor eljött az ideje - csattanós választ adott a feltételezésekre. Ahogy ezt a multik világában mondani szokás, Chris elvégezte a házi feladatot: ahelyett, hogy beszállt volna a kocsmai verekedésbe, nyelt, kifelé pedig hallgatott, ám cégen, a Deutsche Telekomon belül minden bizonnyal megszerezte a szükséges támogatást a megsemmisítő ellencsapásra. Nincs ebben semmi hősies vagy szikrázóan elmés elem, viszont a módszer rendkívül hatékony. A teljes erőfölény birtokában ellentámadást vezényelni nem nagy bátorság, viszont az ellen gyorsan és veszteség nélkül padlóra küldhető. Tiszta Amerika.

Egyik konkurensénél a Magyar Telekom átszervezéséről szóló hírt hallván pezsgőt bontottak: megint legalább egy félév nyugalom, lehet zavartalanul rohanni előre, a nagy rivális továbbra is magával lesz elfoglalva.

Amióta Straub Elekkel és Pásztory Tamással végzett Chris, tehát 2006. december eleje óta nincs nyugalom a Krisztina körúti székházban. Az imént említett duó távozása miatt védtelenné vált Simó György kirúgása jelezte, hogy aki nincs vagy nem volt Chrissel, azt kipenderítik a Telekomból - előbb vagy inkább utóbb, pontosabban: amikor eljön az ideje. Aztán - ahogy mesélik - a hetyke Winkler megkóstolta Christ - de a többit már ismerik a nyájas olvasók. Winkler alulbecsülhette Christ. Sokan követték már el ezt a hibát.

Egyébiránt nagyon érdekes volna inkább arról hallani - ha a bulvaritás fölé emelkedünk picit -, hogy a Magyar Telekom mihez fog a jövőben, már ami a lényeget, vagyis az üzletet, a szakmát illeti. Miként próbálja megőrizni vezető szerepét a hazai infokommunikációban, milyen jövőkép szerint írja újra stratégiáját? Mit tesz a szánalmasan vergődő, hajdan szebb napokat látott online média-portfóliójával? Lesz-e konkrét személyeket (volt és jelenlegi alkalmazottakat) is érintő jogi konzekvenciája annak, hogy még a Straub-időkben átzakatolt a központi pénzügyön, kontrollingon, a belső ellenőrzésen és a jogi területen 8 milliárd forintnyi kenőpénz a balkáni terjeszkedést megolajozandó? Mikor előzi meg az alkalmazotti értékek között a főnök iránti lojalitást a tehetség, a hozzáértés, a profizmus? Vagy kár a kérdésekért, ez a vállalatmonstrum képtelen a megújulásra, elemeire fog hullani?

Ennek mikor jön el az ideje?
    
2 hozzászólás 

2010.
04.25.
21:59

Norman
Érdekes kérdések közé meg egy - a Chris által eltapsolt 20 milliárdos ügyvédi díj is a balkáni vizsgálat mi volt? Ki került ennyibe?

Meddig lehet még szórakozni a Telekom részvényeseivel?

2

2010.
04.23.
13:18

IPacs
Törpe=góré? Chris=góré? Chris=törpe? Most akkor melyik is?

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés