MédiaÖrvény

Szerző: a hang Forrás: digibiz.hu

Címkék: digibiz blog | médiatörvény

2010.
06.21.
08:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A média szabályozhatatlan, csak erről még nem kaptak hivatalos értesítést az illetékesek kerek e világban. A dolog természeténél fogva nem is fognak. Megzabolázhatatlanná igazán akkor vált, amikor a digitális térbe is betette a lábát, hogy végleg határtalanná és definiálhatatlanná váljon.

Sajátos, sokterű az, amit jobb híján médiának neveznek. Pontos meghatározása, leírása az első lépés azon az úton, amely a szabályozhatóságához vezethetne. Viszont nincs ilyen meghatározás, leírás, következésképpen nincs ilyen út, mert a média szédítő sebességgel változik. Mert a szabályozás szempontjából szédítő sebességgel változik az, ahogy a különféle tartalmakat az emberek magukhoz veszik, fogyasztják.

Az Európai Unió brüsszeli okos tojásai arra gyúrnak, hogy e megfoghatatlan dolog grabancát a tulajdonosi oldalán kapják el, szigorú paragrafusokkal akadályozva meg a médiabirodalmak elterebélyesedését.

Nemzeti kormányzati szinteken történelmi léptékkel mérve pillanatnyi érdekek érvényesülhetnek, amikor a tömegek befolyásolásának és - ma már - a tömeges befolyásolás platformjainak játékszabálykönyvét kell megalkotni.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

A Netrisk.hu megéri a pénzét?

A tavalyi évben közel 1,4 milliárd forintos árbevételt produkáló Netrisk.hu többségi tulajdonát a napokban szerezte meg az Enterprise Investors, több mint 6 milliárd forintért. Az üzlet nem csak az évi több száz millió forintos osztalékért érte meg.

Brutális növekedés a Netrisknél Brutális növekedés a Netrisknél

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés