Csúcson az Android?

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Android | iPhone | okostelefon

2012.
08.03.
13:03

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Csökkent az androidos készülékek eladása, bár még így is uralja az okostelefon piacot, ám könnyen megelőzheti az iOS miután ősszel piacra dobja az Apple a várva várt iPhone5-t.

A Strategy Analytics elemzőcég múlt héten bejelentette, hogy az Android legfőbb partnere, a Samsung adta el a világon a legtöbb okostelefont  előző negyedévben, és ezzel megszerezte a piac több mint felét. Ugyanakkor az Egyesült Államokban az Android eladás 5%-kal visszaesett a tavalyi évhez képest. Elemzők szerint elképzelhető, hogy az Android ezzel túljutott a csúcspontján. 

A második negyedévben az amerikai okostelefon piacon némi lassulás volt tapasztalható az eladások szempontjából, ám a tendencia világszerte jellemző. Az USA-ban 23,8 millió készüléket adtak el, ami 5%-kal kevesebb, mint 2011-ben volt. 

Ennek ellenére az Android még mindig magáénak tudhatja az eladások 56%-át, azonban az iOS volt az egyetlen operációs rendszer, amely növekedést produkált a tavalyi évhez képest. Apple termékből 7,9 milliót adtak el az Egyesült Államokban, amely így megszerezte a piac 33%-át, és 10%-kal nőtt előző évhez képest.

A BlackBerry eladások eközben tovább zuhannak. A RIM kanadai vállalat piaca majdnem a felére csökkent, mindössze 1,6 millió okostelefont adott el, és csupán a piac 6,5%-át szerezte meg.

A két fő versenytárs helyzetén az változtathat, ha szeptember közepén valóban piacra dobja az Apple az iPhone5-t, az ugyanis -előrejelzések szerint- felpezsdíti majd az eladásokat, és egy időre háttérbe szoríthatja az Androidot.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés