Csúcson az Android?

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Android | iPhone | okostelefon

2012.
08.03.
13:03

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Csökkent az androidos készülékek eladása, bár még így is uralja az okostelefon piacot, ám könnyen megelőzheti az iOS miután ősszel piacra dobja az Apple a várva várt iPhone5-t.

A Strategy Analytics elemzőcég múlt héten bejelentette, hogy az Android legfőbb partnere, a Samsung adta el a világon a legtöbb okostelefont  előző negyedévben, és ezzel megszerezte a piac több mint felét. Ugyanakkor az Egyesült Államokban az Android eladás 5%-kal visszaesett a tavalyi évhez képest. Elemzők szerint elképzelhető, hogy az Android ezzel túljutott a csúcspontján. 

A második negyedévben az amerikai okostelefon piacon némi lassulás volt tapasztalható az eladások szempontjából, ám a tendencia világszerte jellemző. Az USA-ban 23,8 millió készüléket adtak el, ami 5%-kal kevesebb, mint 2011-ben volt. 

Ennek ellenére az Android még mindig magáénak tudhatja az eladások 56%-át, azonban az iOS volt az egyetlen operációs rendszer, amely növekedést produkált a tavalyi évhez képest. Apple termékből 7,9 milliót adtak el az Egyesült Államokban, amely így megszerezte a piac 33%-át, és 10%-kal nőtt előző évhez képest.

A BlackBerry eladások eközben tovább zuhannak. A RIM kanadai vállalat piaca majdnem a felére csökkent, mindössze 1,6 millió okostelefont adott el, és csupán a piac 6,5%-át szerezte meg.

A két fő versenytárs helyzetén az változtathat, ha szeptember közepén valóban piacra dobja az Apple az iPhone5-t, az ugyanis -előrejelzések szerint- felpezsdíti majd az eladásokat, és egy időre háttérbe szoríthatja az Androidot.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés