A Facebook meglátta, az eBay meglőtte, mi meg kifizetjük

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com

Címkék: eBay | Facebook | PayPal

2010.
11.02.
17:40

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az eBay készül már a karácsonyi rohamra, mert mától csoportos ajándék vásárlási lehetőséget ajánl felhasználóinak. Ennek segítségével a barátok összefoghatnak azért, hogy együtt olcsóbban tudjanak ajándékot venni kiválasztott ismerősüknek. A választásban segít a Facebook, a fizetésben pedig a PayPal. A nemrég indult hazai eBay-en egyelőre nincs ilyen lehetőség, és kérdésükre nem adhattak választ a külföldi engedély nélkül.

A legnagyobb online aukciós portál, az eBay kihasználja a közösségi vásárlás adta lehetőségeket, sőt tovább is gondolta azokat, és elindította Group Gifts vagyis Csoportos Ajándékok elnevezésű szolgáltatását. A lényege, hogy a felhasználók minél nagyobb ajándékot, minél kevesebb pénzért tudjanak vásárolni és "megoszthassák a barátokkal történő vásárlás örömét egymással".

A Mashable.com bemutatta, hogy milyen egyszerűen működik a szolgáltatás. Csak meg kell adni, hogy kinek szánják az ajándékot, ki kell választani a vágyott tárgyat, meghívni barátokat a vásárláshoz és már lehet is vásárolni. Arra érdemes előre gondolni, hogy a vásárlónak PayPal felhasználói adatokkal kell rendelkeznie a fizetéshez. Abban, hogy még személyre szabottabb ajándék ötleteket kapjanak a felhasználók a Facebook Connect információi nyújtanak segítséget.

A szolgáltatás menedzsere, Andy Palmer szerint ez azért egy fontos lépés, mert a közösségi vásárlás egy rohamosan fejlődő terület. Az új szolgáltatáshoz szükséges ötleteket több helyről gyűjtötte az eBay. Elsősorban az befolyásolta őket, hogy észrevették mennyire népszerű máshol az ilyen jellegű szolgáltatás, ráadásul a válság hatására kevesebb pénzük van az embereknek, így szeretnének segíteni nekik, hogy mégis értékes dolgokat tudjanak venni, főleg a karácsony közeledtével. Megfogalmazásuk szerint ezzel egybeolvasztották az eBay-t, a PayPalt, és a Facebookot.

Hazai viszonyok

Próbáltuk a hazai eBay-t is megkérdezni arról, hogy náluk is várható -e ilyen jellegű fejlesztés a jövőben, illetve arról, hogy mivel készülnek a karácsonyra, és a nemrég összeolvadt Vatera.hu és TeszVesz.hu elleni küzdelemre, de sajnos nem jártunk sikerrel. Németh Attila, az eBay feladatait ellátó Comprad Kommunikációs Ügynökség munkatársa elmondta, hogy amíg a nemzetközi eBay-től nem kapják meg a hivatalos közleményt és engedélyt, addig nem nyilatkozhatnak erről.

Októberben lépett be a magyarországi piacra az eBay.hu. A netes aukciós oldalon bárki felkínálhatja eladásra bármilyen jószágát, vagy szolgáltatását. A használt háztartási eszközök, számítógépek, berendezési tárgyak, szórakoztató-elektronikai berendezések és gépjárművek mellett megtalálhatók a nagy cégek legújabb termékei is, amikért PayPal-on keresztül lehet csak fizetni. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyire befolyásolta az oldal megjelenése a Vatárhoz és a TeszVesz-heu szokott magyar felhasználókat, de Csupor Erik, a TeszVesz.hu ügyvezetője elmondta egy korábbi kérdésünkre, hogy ők mindig örülnek egy új résztvevőnek ezen a piacon.
    
1 hozzászólás 

2010.
11.15.
13:40

Napi Tipp
Érdekes lesz, ha ők is beindulnának (eBay, Vatera, TeszVesz), de vajon saját platformmal jönnek, vagy felvásárlási kedvvel. Addig is itt a magyar közösségi vásárlói oldal, ahol mindig friss Napi Tipp van. http://napitipp.hu/feliratkozas

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés