Csökken a startupokba vetett bizalom?

Szerző: digibiz Forrás: Techcrunch.com

Címkék: VentureDeal

2010.
12.08.
16:49

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A VentureDeal nyilvánosságra hozta a harmadik negyedév adatait, amelyben a webes, a digitális média, a software és az e-kereskedelem kockázati tőkebefektetéseit vizsgálta. Mindegyik csökkenő tendenciát mutat az előző negyedévhez képest, kivéve a software szektort.

A VentureDeal egy kockázati tőke adatbázis, ami naponta frissül a legújabb információkkal az amerikai startup cégekről és új technológiákról. Nemrég nyilvánosságra hoztak egy kutatást, ami a világon történt webes, digitális média, software és e-kereskedelem befektetéseit vizsgálta a harmadik negyedévben - írja a TechCrunch.com. Ez alapján összesen 343 cég 1 milliárd 800 millió dollárnyi kockázati tőkealapon osztozott, ami 14 százalékkal kevesebb, mint a második negyedévben. Csak a software cégek mutatnak növekedést, a többi három vizsgált szektor mind csökkent.

Techcrunch.com
Techcrunch.com
Az internet szektorhoz tartozó cégek előző negyedéves növekedésükhöz képest, a harmadik negyedévben 18 százalékos csökkenést produkáltak. 774 millió dollárt kaptak a kockázati tőkealapból, ami 167 cég között oszlott el. A digitális média szektorban csökkenést mutatható ki. A finanszírozás negyedévről negyedévre csökken 128 millió dollárra, ami 32 vállalat közt oszlott el. Ez 22 százalékkal kevesebb, mint előző negyedévben. A e-kereskedelmi szektorba való befektetések szintén csökkentek ebben a negyedévben azáltal, hogy 8 cég kapott összesen 39 millió dollárt. Ez 50 százalékos visszaesést jelent az előző negyedévhez képest.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Fesztiválok online

A közösségi szájtokon való jelenlét a fesztiváloknak is létszükséglet, az oldalakat lájkolni és követni szinte kötelező. Az európai rendezvények szervezői emellett online fesztiváltévével, fesztiválos iPhone applikációval, a fesztiválhonlapba integrált repjegy- és autóbérlési lehetőséggel is előrukkoltak.

Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés