Csalódtak a Google befektetők

Szerző: digibiz

Címkék: Google

2011.
04.15.
13:38

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Öt éve még a Yahoo vette tervbe azt, hogy kiüti a Google-t, most a kereső megy neki a Facebooknak, miközben a cég a vártnál kevésbé lett nyereséges az idei első negyedévben.

A Yahoo azóta csak küzd egy kis szeletért az internetes tortából, a Google pedig szociálisabb akar lenni. Nem véletlen, hiszen a Facebook like-jai az internet minden területén megjelentek, és a közösségi oldal népszerűsége fejtörést okoz a Google-nak. Ezért ők is próbálnak elmozdulni a közösségi irányba, ezért pár hete kihozták a "+1" jelölést, amellyel a Google felhasználói értékelhetik a nekik tetsző keresési találatokat. Ez viszont nem sokban különbözik a like-tól, így a szakértők attól tartanak, hogy a Google kifogyott az eredeti ötletekből.

A kereső új vezetője, Larry Page eltökélt célja, hogy szocializálja a Google-t, mert a mai trendek sürgetik ezt a változást. Egyik ilyen próbálkozásuk, a Buzz zátonyra futott, biztonsági okok miatt, viszont a +1 nem csak a felhasználóknak, hanem a weblapoknak is jó, hiszen ha sokan adnak nekik +1-et, akkor előrébb kerülhetnek a találatokban, és egyébként is pozitív jelzés ez az internetezők számára.

A Twitter megszerzése további nagy előrelépést jelentene, mint ahogy az a YouTube felvásárlásával is történt. Page az utolsó negyedévre ígéri a nagy közösségi váltást, ám ebben könnyű hibázni, ezt mutatta a Buzz kudarca is.

A kereső óriás első negyedéves nyeresége 2,3 milliárd dollár, ami 18 százalékos növekedést jelent, de alulmúlta a várakozásokat, mivel a cég rengeteg új alkalmazottat vett fel, és más területeken is nagy kiadásaik voltak, megnövelve ezzel a költségeket. A Google részvényei most 27,74 dolláron állnak. Ezek az eredmények befolyásolhatják a befektetőket, hiszen a Google célja, hogy idén legalább 6200 új embert vegyen fel, amit nyilván csökkentheti a bevételeket, és már most látszik, hogy valóban negatív irányban befolyásolja a profitot. 

Larry Page további nagy beruházásokat tervez, amelyek a fentiekből is fakadnak, és melyektől hosszabb távon várnak profitot. Ez megint visszavetheti a későbbi bevételeket, de Page optimistán látja a helyzetet. Az elmúlt időszakban 1916 új dolgozót vettek fel, így már 26300-an dolgoznak náluk. Page szerint a kezdeti kiadások csak növelik majd a Google értékét, hiszen a friss emberek a keresőhirdetésekkel, és a korábbi szolgáltatások kiegészítésével foglakoznak nagyrész, ami a Google-nek a legtöbb pénzt hozza évente.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés