Csalódtak a Google befektetők

Szerző: digibiz

Címkék: Google

2011.
04.15.
13:38

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Öt éve még a Yahoo vette tervbe azt, hogy kiüti a Google-t, most a kereső megy neki a Facebooknak, miközben a cég a vártnál kevésbé lett nyereséges az idei első negyedévben.

A Yahoo azóta csak küzd egy kis szeletért az internetes tortából, a Google pedig szociálisabb akar lenni. Nem véletlen, hiszen a Facebook like-jai az internet minden területén megjelentek, és a közösségi oldal népszerűsége fejtörést okoz a Google-nak. Ezért ők is próbálnak elmozdulni a közösségi irányba, ezért pár hete kihozták a "+1" jelölést, amellyel a Google felhasználói értékelhetik a nekik tetsző keresési találatokat. Ez viszont nem sokban különbözik a like-tól, így a szakértők attól tartanak, hogy a Google kifogyott az eredeti ötletekből.

A kereső új vezetője, Larry Page eltökélt célja, hogy szocializálja a Google-t, mert a mai trendek sürgetik ezt a változást. Egyik ilyen próbálkozásuk, a Buzz zátonyra futott, biztonsági okok miatt, viszont a +1 nem csak a felhasználóknak, hanem a weblapoknak is jó, hiszen ha sokan adnak nekik +1-et, akkor előrébb kerülhetnek a találatokban, és egyébként is pozitív jelzés ez az internetezők számára.

A Twitter megszerzése további nagy előrelépést jelentene, mint ahogy az a YouTube felvásárlásával is történt. Page az utolsó negyedévre ígéri a nagy közösségi váltást, ám ebben könnyű hibázni, ezt mutatta a Buzz kudarca is.

A kereső óriás első negyedéves nyeresége 2,3 milliárd dollár, ami 18 százalékos növekedést jelent, de alulmúlta a várakozásokat, mivel a cég rengeteg új alkalmazottat vett fel, és más területeken is nagy kiadásaik voltak, megnövelve ezzel a költségeket. A Google részvényei most 27,74 dolláron állnak. Ezek az eredmények befolyásolhatják a befektetőket, hiszen a Google célja, hogy idén legalább 6200 új embert vegyen fel, amit nyilván csökkentheti a bevételeket, és már most látszik, hogy valóban negatív irányban befolyásolja a profitot. 

Larry Page további nagy beruházásokat tervez, amelyek a fentiekből is fakadnak, és melyektől hosszabb távon várnak profitot. Ez megint visszavetheti a későbbi bevételeket, de Page optimistán látja a helyzetet. Az elmúlt időszakban 1916 új dolgozót vettek fel, így már 26300-an dolgoznak náluk. Page szerint a kezdeti kiadások csak növelik majd a Google értékét, hiszen a friss emberek a keresőhirdetésekkel, és a korábbi szolgáltatások kiegészítésével foglakoznak nagyrész, ami a Google-nek a legtöbb pénzt hozza évente.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés