Csak három márka triplázott a Facebookon

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Facebook

2011.
05.16.
11:03

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A szárnyaló Facebook bevételeinek nagy részét a reklámok jelentik. Ennek mértéke pedig azon is múlik, mennyi rajongója van az egyes márkáknak, és mennyire tudják ezt a bázist marketing célokra hasznosítani.

A Facebook Page-eket fenntartó márkáknál folyamatos növekedés tapasztalható, ahogy a közösségi oldalnak is egyre több felhasználója van. a tavalyi évhez képest 13,7 százalékkal lettek többen a Facebook tagok, ami jelenleg 665 milliót jelent. Steven Carpenter azt vizsgálta meg, hogy a Facebook-on legjobban szereplő 165 márka, amelynek legalább 500000 rajongója van, hogy teljesített 2011 első negyedévében a 2010-es hasonló időszakhoz képest. Az élen olyan óriások találhatóak, mint a Coca Cola, a Disney, és a Starbucks.

Mindössze 10 top márkaoldal tudta 100 százalékkal növelni rajongói bázisát, és csak három 200 százalékkal (Hollister, Sour Patch Kids, Trident Chewing Gum). A második legnagyobb oldal, a Starbucks például akkora növekedést sem ért el, mint a Facebook 13,7 százalékos átlaga, de így van ezzel még 31 másik cég is. 

Az látható, hogy az élelmiszert és ruhaipari termékeket forgalmazó vállalatok oldalai növekednek a leggyorsabban, pedig ezeket az árucikkeket még mindig inkább offline vásárolják meg az emberek, bár a ruhaipari cégek már kezdik jól összekapcsolni Facebook oldalukat a reklámozással. Sokszor már ott hirdetik meg elsőnek az akciókat, de vannak kizárólagosan a Page-en reklámozott újdonságok is. A ruhaipari oldalaknál egyébként elég nagy eltérések láthatók, nem világos, egyes márkákat (Abercrombie, Hollister), melyek más területen ugyanolyan népszerűek, miért like-olnak háromszor, négyszer többen, mint a többit. Valószínű persze, hogy a közösségi média marketinget náluk sokkal  jobban alkalmazzák.

Az gyorsétterem láncok mutatnak még kiemelkedő népszerűséget, mint a Pizza Hut, vagy a Wendy's. Náluk az lehet kulcsfontosságú, hogy milyen módon tudják használni a márkaoldalt reklámra, hiszen ezekhez is inkább offline tevékenységek, vásárlás tartozik. De a helyes felhasználás ugyanolyan fontos bármelyik oldal esetében, mert a Facebook Page-ekkel, nem csak vásárlásra lehet buzdítani, de erősíthető vele a márkák iránti elkötelezettség is.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés