Cloud szolgáltatás az amerikai kormánynak

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Amazon

2011.
08.17.
14:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amazon kedden bemutatta GovCloud szolgáltatását, amely lehetővé teszi az amerikai kormányzati szerveknek és vállalkozóknak, hogy hivatalos munkákat tároljanak, mozgassanak egy olyan cloud rendszeren, amely megfelel a biztonsági és szabályozási követelményeiknek.

Az Amazon lépése, hogy méginkább biztonságos, kormány-kompatibilis cloud szolgáltatást hozzon létre, egy hosszútávú befektetés, melynek célja, hogy a kormányszervek elmozduljanak az ilyen fajta rendszerek felé. Jeff Barr, az Amazon webes szolgáltatásainak főnöke szerint már most több mint 100 szövetségi, állami és helyi szervezet használja az Amazon Web Services termékeit, ami szintén ösztönöztek arra, hogy ilyen irányba fejlesszenek.

A GovCloud-ot úgy alakították ki, hogy megfeleljen a International Traffic in Arms Regulations (ITAR) által előírt szabályoknak arra vonatkozóan, hogyan kell kományadatokat továbbítani és tárolni. Ahhoz pedig, hogy a kormányzati szervek hozzáférhessenek a szolgáltatáshoz, alá kell írniuk egy szerződést (GovCloud (US) Enterprise Agreement). Ha pedig kormányzati vállalkozók, szoftverfejlesztők, szerverszolgáltatók is használni szeretnék, akkor meg kell felelniük az ITAR követelményeinek. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

A tévés rendelésé a jövő

A telefonos ételrendelés leáldozóban van, az internetes fölfutóban, de úgy tűnik, a táplálkozási lánc vége mégsem a számítógép lesz, hanem a tévékészülék. Az erre épülő rendelési módszer majdnem startra kész, már csak egy lépés, és távirányítóval kérhető majd házhoz a pizza. Erről és ehhez hasonló fejlesztésekről beszélgettünk Perger Péterrel, a NetPincér.hu ügyvezetőjével.

Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés