Cloud szolgáltatás az amerikai kormánynak

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Amazon

2011.
08.17.
14:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amazon kedden bemutatta GovCloud szolgáltatását, amely lehetővé teszi az amerikai kormányzati szerveknek és vállalkozóknak, hogy hivatalos munkákat tároljanak, mozgassanak egy olyan cloud rendszeren, amely megfelel a biztonsági és szabályozási követelményeiknek.

Az Amazon lépése, hogy méginkább biztonságos, kormány-kompatibilis cloud szolgáltatást hozzon létre, egy hosszútávú befektetés, melynek célja, hogy a kormányszervek elmozduljanak az ilyen fajta rendszerek felé. Jeff Barr, az Amazon webes szolgáltatásainak főnöke szerint már most több mint 100 szövetségi, állami és helyi szervezet használja az Amazon Web Services termékeit, ami szintén ösztönöztek arra, hogy ilyen irányba fejlesszenek.

A GovCloud-ot úgy alakították ki, hogy megfeleljen a International Traffic in Arms Regulations (ITAR) által előírt szabályoknak arra vonatkozóan, hogyan kell kományadatokat továbbítani és tárolni. Ahhoz pedig, hogy a kormányzati szervek hozzáférhessenek a szolgáltatáshoz, alá kell írniuk egy szerződést (GovCloud (US) Enterprise Agreement). Ha pedig kormányzati vállalkozók, szoftverfejlesztők, szerverszolgáltatók is használni szeretnék, akkor meg kell felelniük az ITAR követelményeinek. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nők a neten

Az Ipsos-Gemius SA adatai szerint a legmagasabb arányban a Barátikör.com közösségi oldalon vannak jelen a hölgyek 55,16%-kal, míg a Facebook-on a magyar felhasználók 53%-a nő.

A nők és az internet kapcsolata A nők és az internet kapcsolata

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés